"Als we nu alle appelen zouden verkopen, dan later in seizoen geen fruit meer"

"Naar de Gala-appelen uit Polen is in deze fase van het seizoen een stevige vraag," zegt Jan Nowakowski, manager voor de Poolse appeldistributeur Genesis Fresh. "Het nieuwe appelseizoen staat voor de deur en we zijn momenteel bezig met het oogsten van appelen en het laden van vers geplukte appelen. Sinds het begin van het seizoen is er een zeer goede vraag naar Gala-appelen. Ook de Golden Delicious appelen vinden al hun weg naar de klanten."

Volgens Nowakowski is het voor Poolse appelhandelaren niet realistisch om aan het begin van het seizoen hun hele voorraad te verkopen. Daarom zullen ze de hogere energieprijzen gewoon moeten opvangen. "Alle landen hebben te maken met dezelfde problemen als het gaat om de energieprijzen. Ze stijgen door wereldwijde onderbrekingen en conflicten. De meeste appeltelers en handelaren denken eraan om hun hele appelvoorraad aan het begin van het seizoen te verkopen. Dat is een onmogelijk doel, ook al zou de vraag veel groter zijn dan nu. Bovendien, als we alle appelen nu zouden verkopen, zouden we later in het seizoen geen fruit meer hebben, wat slecht zou zijn voor de consument."

Ondanks de stijging van de energiekosten zijn de appelprijzen niet gestegen. "De prijzen voor Poolse appelen zijn vergelijkbaar met vorig seizoen. In het algemeen liggen de prijzen ongeveer 5 tot 10% lager, maar voor Gala liggen de prijzen op hetzelfde niveau als vorig jaar. Ik heb gezien dat andere landen hun seizoen ook met iets lagere prijzen zijn begonnen. Als de export in het vierde kwartaal van dit jaar toeneemt, verwacht ik dat we in het eerste kwartaal van 2023 hogere prijzen zullen zien. Het zal een moeilijk seizoen worden, door de grotere concurrentie uit alle hoeken van de wereld. Maar ik weet zeker dat we onze hele oogst dit seizoen zullen kunnen verkopen."

Voor meer informatie:
Jan Nowakowski
Genesis Fresh
+48223783405
info@genesisfresh.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.