NFO in gesprek met Plus over Nederlands product in het schap

NFO-voorzitter Ron Mulders en hoofdbestuurslid Tom van der Meer zijn afgelopen maandag op gesprek geweest bij Plus Supermarkt, zo meldt NFO. Aanleiding was de ophef die aan het begin van het seizoen ontstond over onrijpe Franse Elstar in de schappen bij deze keten. NFO plaatste hier een bericht over op social media. Plus gaf bij de reacties aan graag in gesprek met de NFO te willen.

Mulders is positief over het verloop van het gesprek van afgelopen maandag. "We zijn positief ontvangen en door in gesprek te gaan hebben we ook meer wederzijds begrip gekregen voor elkaars situatie. Waar we als telers naar moeten zoeken is meer eenheid om supermarkten als Plus te beleveren. Daar hebben we afzet-organisaties en handel bij nodig. Daarom gaat NFO afzetpartijen uitnodigen mee te denken hoe we jaarrond Nederlands product in de schappen kunnen krijgen."

Van der Meer: "Ik pleit echt voor meer Nederlands product in de schappen. Er liggen Jazz-appels uit Chili, Pink Lady uit Italië en Kanzi uit Nieuw-Zeeland in de winkels, terwijl Nederlandse telers Jonagold aan het storten zijn voor 7 cent. Dat kan toch niet? Wat doen wij dan verkeerd, waardoor supermarkten ons product niet afnemen? Daar liggen echt nog kansen."

Ron Mulders ging bij Nieuwe Oogst nog in op de huidige marktsituatie voor appelen. "Met een moeizame marktsituatie en sterk stijgende prijzen kunnen we de afzet van meer Nederlands fruit in Nederlandse supermarkten nu goed gebruiken. Om nog iets van saldo te behalen, wordt de binnenlandse markt voor Nederlandse fruittelers steeds belangrijker."

Bron: NFO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.