Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zes van de acht raffinaderijen in Frankrijk in staking

Stakingen bij Franse raffinaderijen houden aan

De stakingen bij de Franse raffinaderijen zijn afgelopen donderdag voortgezet. De werknemers van TotalEnergies hebben die morgen geweigerd de brandstofleveringen te hervatten, zoals de directie van de groep had gevraagd. De stakingen zijn hervat met volgens de Confédération générale du travail (CGT, de op een na grootste vakcentrale van Frankrijk) "een zeer grote meerderheid aan deelnemers".

Eenzelfde soort situatie is volgens een afgevaardigde van CGT bij ExxonMobil gaande. "De stakingen zijn om 6 uur 's ochtends hervat op de twee locaties van Fos-sur-Mer (Bouches-du-Rhône) en Gravenchon-Port-Jérôme (Seine-Maritime), waar afgelopen woensdag werknemers uit het brandstofdepot werden gevorderd." 

Bruno Lemaire, de Franse minister van Economie zei hierover woensdagmorgen op RTL: "TotalEnergies moet de lonen verhogen. Ik zeg al maanden dat alle bedrijven die dat kunnen, de lonen moeten verhogen. TotalEnergies is hiertoe in staat, dat is duidelijk".

Bron: lepoint.fr
Foto: Nicolas Tucat / AFP 

Publicatiedatum: