Peruaanse knoflookexport +46%

In de eerste negen maanden van 2022 heeft Peru 5.893 ton knoflook voor $ 7 miljoen geëxporteerd. In volume is dat 46% meer dan in dezelfde periode van 2021 en in waarde 13% meer. De gemiddelde prijs op de internationale markt was $ 1,20 per kilo, 23% lager dan in 2021.

Een deel van dit succes kan toegeschreven worden aan de steun van de gewestelijke overheid van Arequipa, dat een project opstartte om de knoflookteelt en -export te verhogen, vooral naar de Verenigde Staten. Met een investering van meer dan $ 1,25 miljoen is de regering erin geslaagd om nieuwe zendingen te genereren, zo meldt marktstudiebureau Fresh Fruit.

Anderzijds zorgde de mechanisatie van het zaaien en oogsten ervoor dat de productiviteit van de knoflookteelt met 20% toenam. Dit seizoen wordt de opbrengst in de Tambo-vallei op 9.123 ton geraamd. 81% zijn Chinese rassen, 13% het Napurí-ras en 5% het verbeterde Napurí-ras.

Met een aandeel van 38% was Ecuador de belangrijkste bestemming voor de Peruaanse knoflook. Het buurland kocht 3.411 ton aan (+105%) voor $ 3 miljoen (+42%). De gemiddelde prijs daalde er met 30% tot $ 0,78 per kilo.

De Verenigde Staten stonden op twee met een aandeel van 31%. De Peruaanse knoflookexport naar de VS bedroeg 867 ton (+97%) voor
$ 2 miljoen (+175%). De prijs steeg met 39% tot $ 2,52 per kilo, ruim boven het gemiddelde.

Bron: Fresh Fruit / agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.