IKEA deelt gratis zakjes Piccolo-biogroenten uit

S&P Global herziet de vooruitzichten voor Esselunga naar negatief vanwege inflatieproblemen
S&P Global Ratings heeft de vooruitzichten voor Esselunga, een van de grootste Italiaanse supermarktketens, herzien van 'stabiel' naar 'negatief' nadat de kosteninflatie de winstgevendheid meer dan verwacht heeft aangetast.
Bron: reuters.com 

VK: Marrows Fruit and Veg in Nailsworth sluit vanwege kosten levensonderhoud en Brexit
Een groente- en fruitbedrijf is na vijf jaar gesloten. Marrows Fruit and Veg was gevestigd in de Mills Estate in Nailsworth en leverde voeding aan scholen, pubs en restaurants. Ze zeiden in een verklaring op Facebook dat ze 'heartbroken' waren, maar dat het niet langer levensvatbaar was om handel te blijven drijven vanwege "Covid, de kosten van levensonderhoud, importeren, stijgende kosten van producten en Brexit".
Bron: stroudnewsandjournal.co.uk 

Tsjechië: Albert test verspillingvrije winkel in Praag
De Albert-supermarktketen denkt al na over het beheer van voedselresten en gebruikt een deel van zijn onverkochte producten op nieuwe manieren. "De weg naar nul voedselverspilling is een complexe puzzel van activiteiten. Vooral vers, onverpakte voeding bederft snel of wordt niet op tijd verkocht," waarschuwt communicatiedirecteur Jiří Mareček.
Bron: praguemorning.cz 

VK: IKEA deelt gratis zakjes Piccolo-biogroenten uit
Vanaf oktober 2022 kunnen ouders een gratis Piccolo zakje krijgen bij elke gekochte maaltijd in IKEA-winkels in het hele land, waardoor ouders een assortiment biologische zakjes krijgen met verschillende texturen, smaken en dieetwensen. IKEA zal nu verschillende Fase 1 (4 maanden+) en Fase 2 (7 maanden+) zakjes op voorraad hebben. Fase 1: Biologische wortel, zoete aardappel en pompoen 100g, biologische peer, appel en voorjaarsgroenten 100g, biologische courgette, erwten en prei 100g, biologische zoete aardappel, appel, peer en rode biet 100g. Fase 2: Biologische Tuingroente Drie Graan Risotto 130g, Biologische Butternut Squash Mac & Cheese 130g, Biologische Tomaat & Mozzarella Spaghetti 130g, Biologische Zoete Aardappel & Gehaktballetjes 130g.
Bron: retailtimes.co.uk 

Markt voor verpakt fruit tot 2031 groeit naar een CAGR van 5,5% 
De markt voor verpakt fruit zal tussen 2021 en 2031 groeien met een CAGR (samengesteld jaarlijks groeipercentage) van 5,5%, om aan het begin van het volgende decennium gewaardeerd te worden op $19,8 miljard (€20,4 miljard), aldus Fact.MR. Volgens het onderzoeksbureau zal het segment biologisch verpakt fruit waarschijnlijk sneller groeien dan de totale markt, met een CAGR van 7,5% over de periode. Conventioneel verpakt fruit is goed voor 73,1% van de markt in 2021, waarbij verpakte ananas alleen al goed is voor 21,2% vanwege de brede toepassingen binnen de foodsector.
Bron: esmmagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.