Eerste oogst eind oktober verwacht

"Brooks is het meest veelbelovende Chileense vroege kersenras"

Suda Cheng en Fiorella Bonino Sotomayor werken allebei bij Los Andes Beltroad. Suda komt uit Shanghai en Fiorella uit Santiago in Chili. Het bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop en marketing van verse Chileense producten in China. Momenteel bereidt het bedrijf zich voor op de aankomst van de vroegste kersen uit Chili.

Fiorella: "We zijn op zoek naar nieuwe rassen uit de vroege teeltgebieden in het noorden van Chili, zoals Ovalle en Les Marine Valley. 

In dit relatief nieuwe teeltgebied zijn Brooks, Royal dawn, Santina en Lapins aangeplant. Momenteel lijkt het erop dat Brooks-kersen het meest veelbelovende Chileense vroege kersenras zullen zijn. Nu is Brooks een bekend ras, maar de vraag is hoe goed het zal presteren in het noorden van Chili. Voor vroege kersen die naar China gaan, worden hoge prijzen betaald. Sommige kwaliteitsrassen hebben meer koeluren nodig dan andere, maar in dat opzicht lijkt Brooks het goed te doen."

Prisco is een nieuw kersenras dat de afgelopen twee seizoenen naar China werd geëxporteerd. Dit jaar is het een ras om in de gaten te houden. "In vergelijking met andere kersenrassen is Prisco een grotere kers. Andere kersenrassen zijn Jumbo, Super Jumbo of Giants. Prisco begint bij 3, 4, of 5 Jumbo. De kleur is ook iets donkerder, wat de Chinese consument graag ziet. De stevigheid van deze kers valt nog te bezien," zegt Suda. "Al met al een ras met goede mogelijkheden in China."


Fiorella Bonino Sotomayor van China Expert, gevestigd in Chili

Vorige week vond in Ovalle het eerste Chileense symposium voor vroege kersen plaats. Hier was de Chileense kersensector aanwezig om de laatste trends en ontwikkelingen te bespreken. Fiorella heeft op het evenement een presentatie gegeven over China en de Chinese, post-Covid kersenmarkt. Suda: "Naast de aanplant en de rassenkeuze zijn er verbeteringen aangebracht in de inkoop, de sortering en het verpakken, om de kersen in een nog betere conditie op hun eindbestemming te krijgen. Vroege kersen worden traditioneel tegen hoge prijzen verkocht. Post-Covid zien we dat de tarieven voor luchtvracht nog steeds hoog zijn. Dit jaar verwachten we dat de vroege oogst in de laatste week van oktober zal beginnen."

Voor meer informatie:
Suda Cheng
Los Andes Beltroad
Tel: +86 185 5167 6208
Wechat:LosAndes2020
sales@losandesbeltroad.cl 
suda@chinaexpert.cl 

Fiorella Bonino Sotomayor
China Expert
Tel: +56 999170182
Wechat:fiorellabonino
fiorella@chinaexpert.cl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.