World Potato Congress verwelkomt nieuwe uitvoerend directeur

De voorzitter van het World Potato Congress, John Griffin, wil graag de nieuwe uitvoerend directeur, Ellen Kouwenberg, feliciteren en van harte welkom heten. Zij zal de vertrekkende algemeen directeur, Brian Douglas, vervangen.

Geboren en getogen in een gezin van 9 kinderen runde haar familie een aardappel-vleesbedrijf in PEI, Canada. Ze behaalde haar BBA aan de UPEI en studeerde International Business aan de Universiteit van Kopenhagen en reisde veel door Europa en Rusland om verschillende bedrijfsmodellen te onderzoeken.

Na haar terugkeer werkte ze bij het PEI Department of Agriculture in verschillende functies, waaronder Aardappeldiensten, Farm Business Management en de International Programs Division. Een detachering leidde haar terug naar de particuliere sector waar zij een haalbaarheidsstudie uitvoerde naar en de oprichting bewerkstelligde van het PEI Potato Quality Institute (PQI), een nationaal erkend testlaboratorium dat zij vervolgens leidde en uitbreidde.

Na haar vertrek bij PQI is ze blijven werken in het wereldwijde aardappelnetwerk, door samen te werken met projecten met onderzoeksprogramma's voor aardappelrassen van universiteiten in de VS, door de internationale technische en regelgevende handel uit te breiden en door bioveiligheid op het teeltbedrijf. Ze brengt ervaring mee naar het World Potato Congress door haar wereldwijde connecties, het faciliteren van inkomende en uitgaande tuinbouwmissies en handelsbeurzen waarbij landen in Noord-Afrika, Centraal- en Zuid-Amerika, de Filipijnen, de VS en het Midden-Oosten betrokken zijn.

Ellen woont met haar man en hun drie kinderen op een melkveebedrijf met 285 koeien. Ellen heeft meer dan 25 jaar als 4-H jeugdleider gezeten in verschillende besturen en commissies in deze en andere organisaties binnen haar gemeenschap en is als zodanig erkend met een Women In Agriculture award voor haar voortdurende bijdragen.

Wij kijken uit naar de samenwerking met Ellen in haar nieuwe rol.

Voor meer informatie: potatocongress.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.