"Eerste zendingen onderweg naar China"

Israëlisch citrusseizoen 2022/2023 begint vroeg, gebrek aan schepen is een uitdaging

Het Israëlische citrusseizoen 2022-2023 begon 2 tot 3 weken eerder dan normaal. De eerste zendingen zijn onderweg naar China. Michael Amar, Marketing Manager voor Kibbutz Alumim in Israël: "Nu de eerste zendingen naar China onderweg zijn, blijken het gebrek aan beschikbare schepen en de hoge transportkosten al grote uitdagingen. We zijn 2 tot 3 weken vroeger dan normaal begonnen met de oogst; sinaasappelen, citroenen en pomelo's waren de eerste vruchten die de afgelopen weken werden verpakt. Het totale volume is lager dan normaal. Alle andere bedrijven in onze regio geven hetzelfde aan: dit is opnieuw een matig seizoen, met lage of in het beste geval gemiddelde opbrengsten."

Michael Amar maakt zich zorgen: "Het vorige citrusseizoen in Israël was matig door vroege vorstschade, zeer hoge logistieke kosten en vertragingen bij het bereiken van de bestemmingen. De transportkosten blijven hoog en het begin van het seizoen zal niet zo goed zijn als we hoopten, met meerdere, ernstige uitdagingen die moeten worden overwonnen. Zelfs na het plukken en exporteren van een deel van onze sinaasappelen weten we nog steeds niet wat de prijzen zullen zijn. Geen enkel bedrijf zal een prijs garanderen vanwege de onzekerheid over het vervoer. Wereldwijd zijn de transportkosten vaak lager dan vorig jaar, maar die prijsdaling heeft Israël nog niet bereikt. We wachten nog steeds. Ik hoop dat het goed komt. We weten het niet."


De Chandler rode pomelo

Amar brengt citrus op de markt van een aantal kibboetsen in de Israëlse noordwestelijke Negev-regio, waaronder natuurlijk zijn eigen kibboets, die in totaal zo'n 40 hectare beslaat. De Israëlische religieuze feestdagen van de afgelopen weken zorgden voor een tragere start van het seizoen, omdat veel mensen op vakantie zijn.


Amar verwacht lagere opbrengsten

"We hebben Sweeties ingeladen voor China, ondanks het feit dat er geen duidelijke prijsindicatie was. De vraag is goed en hoe meer we vroeg in het seizoen kunnen verpakken, hoe meer we kunnen verzenden. Er is ook vraag vanuit markten in Europa en de VS, maar ook hier zijn er nog geen afspraken over prijzen," besluit Amar.

Voor meer informatie:
Michael Amar
Kibbutz Alumim 
Tel: +972 54779 2842 
michaela@alu.org.il  
www.alumim.co.il   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.