Wereld Avocado Congres richt zich op duurzame groei van de wereldwijde sector

De wereld verandert voortdurend en de tuinbouwsector is niet immuun voor de veranderende omstandigheden. De wereldwijde avocadosector zal kunnen bewijzen hoe ze kan omgaan met deze veranderingen op het 10e Wereld Avocado Congres, dat van 2 tot 5 april 2023 plaatsvindt in Auckland, Nieuw-Zeeland.

"Negatieve uitdagingen hebben tot een aantal ongemakkelijke vragen geleid, maar creëerden ook een toekomst vol mogelijkheden. Productiviteit, fruitkwaliteit, post-harvest systemen, wereldwijde aanvoerlijnen en vraag en aanbod; dit waren aspecten die wereldwijd werden bekeken. Ze leidden ook tot de vraag hoe duurzaam de wereldwijde sector is op het gebied van milieu, mensen en economie," zegt Jen Scoular, CEO van NZ Avocado en voorzitter van het World Avocado Congress Committee.

De Wetenschappelijke en Marketing Organiserende Comités voor het komende Wereld Avocado Congres zijn nu bezig met het beoordelen van de onderwerpen die tot nu toe zijn ingediend. Tijdens het congres zal een breed scala aan onderwerpen worden besproken, van veredeling en genetica tot agritech innovatie, plagen en ziekten, landenrapporten, duurzaamheid en meer. Deze onderwerpen zullen worden behandeld in plenaire sessies, presentaties en postersessies, die een diverse en spannende mix van onderwerpen, thema's en interessegebieden mogelijk maken.

"Het is van groot belang dat we in contact komen met de allerbeste avocado-deskundigen ter wereld en hen naar Nieuw-Zeeland kunnen halen om hun kennis en expertise te delen met de deelnemers aan het congres," zegt Phillip West, voorzitter van het Wetenschappelijk Comité.

Anna Livingston, voorzitter van het Marketing Committee, waardeert de brede insteek van de voorgestelde onderwerpen; van landenrapporten vanuit de meeste avocadotelende landen, tot het begrijpen van de consument in Korea en het veranderen van de manier waarop avocado's worden gepromoot bij millennials in de grootste avocadomarkt, de VS.

"We hebben onze netwerken uitgebreid om ervoor te zorgen dat we een beeld kunnen geven van de sector zoals die nu is. Maar we willen ook een discussie stimuleren over de toekomst van de wereldwijde avocadosector. We moeten ons bewust zijn van vraag en aanbod, nu en in de komende tien jaar. We moeten ook begrijpen waar promotionele activiteiten het best gedaan kunnen worden, om meer consumenten te motiveren om te kiezen voor onze smakelijke avocado's."

Er is grote belangstelling van de internationale wetenschappelijke en marketinggemeenschap. Tot nu toe zijn de keynote-sprekers Professor Andrew Robson, Dr. Brent Clothier, Florence Van Dyke, Francisco Mena Völker, Jen Scoular, Lain Jager en Professor Sarah McLaren.

"Het Wereld Avocado Congres is een unieke gelegenheid voor leden van de avocado-sector om onder één dak samen te komen en vragen te stellen over de risico's en mogelijkheden waarmee de sector momenteel wordt geconfronteerd. Om deze vragen te beantwoorden moeten we samen nadenken over de mensen in onze sector, de omgeving waarin we avocado's telen, vervoeren en verkopen en hoe we een duurzame toekomst mogelijk kunnen maken. Het 10e Wereld Avocado Congres heeft als thema 'respect'. Respect voor mensen, respect voor het milieu en respect voor onze toekomst. De Nieuw-Zeelandse sector nodigt iedereen in de sector uit om deel te nemen aan deze discussies - aan het gesprek dat onze toekomst als duurzame wereldwijde sector ondersteunt," zegt mevrouw Scoular.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.