Caligari&Babbi: "Het product is uitstekend en de markt dynamisch"

Venkeloogst in volle gang in Italiaanse Romagna

De venkeloogst is alweer een tweetal weken onderweg in Romagna, een streek in het noorden van Italië. Marco Babbi en Vittorio Caligari, eigenaren van het merk Finò, zijn tevreden over het geoogste product en de marktomstandigheden. "De kwaliteit is uitstekend. We kunnen met het volste vertrouwen onze klanten tegemoet gaan. De prijzen zijn goed en dus vatten we dit seizoen beter aan dan in de twee negatieve voorbije jaren." 

Momenteel zijn de beschikbare hoeveelheden beperkt en hierdoor is de vraag groter dan het aanbod. "In juni, toen het seizoen gepland moest worden, zijn de telers die het aangedurfd hebben om venkel te planten echte helden geweest, want we hadden toen te kampen met droogte, temperaturen van 40°C, een dieselprijs van boven de € 1,50, een gebrek aan mankracht, ziekten en insecten. Wie geïnvesteerd heeft in deze teelt, heeft risico’s genomen, maar plukt daar nu de vruchten van."

Het bedrijf uit Romagna brengt de venkel op de markt onder het merk Finò. De export is gericht op bijna alle Europese landen en het merk behoort tot de meest representatieve van de sector.

"Ik wil het niet meer hebben over de energiekosten. Iedereen heeft eronder te lijden. Ik wil liever nadenken over commerciële strategieën, hoe het product te positioneren en hoe nieuwe klanten te bereiken. We hebben net twee zeer zware jaren achter ons gelaten vanuit alle gezichtspunten en nu liggen er weer enkele uitdagende maanden voor ons met hoge kosten. Maar ik blijf optimistisch en zal me concentreren op het versterken van onze handelspositie", zegt Babbi. 

Het goede marktmoment voor venkel heeft te maken met enkele omstandigheden: minder product dan normaal, uitstekende kwaliteit en een stijgende consumptie. "We streven ernaar onze export te verhogen, mede dankzij een versterking van ons personeelsbestand." 

"We kunnen hier ook al meegeven dat we komend voorjaar enkele verrassingen in petto hebben voor de markt", besluiten de twee partners. 

Voor meer informatie:
Caligari & Babbi srl
Via Pietà, 77
Savignano su Rubicone (FC) - Italië
Tel: +39 (0)541 942599
commerciale@ortofruttacaligari.com
www.finocchioitaliano.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.