Mooie prijzen voor de eerste Italiaanse kaki's

Ondanks de sterke kostenstijgingen vat het Italiaanse fruitbedrijf Domenico Laghi het nieuwe kakiseizoen vol moed aan. "Vorige week waren de prijzen vrij hoog. We hebben voor het fruit met maat 26+ tot € 3 per kilo ontvangen en € 2,5 voor de sortering 24⁺", vertelt verkoper Mirco Zoffoli van het bedrijf uit Forlì. 

Natuurlijk gaat het nog maar om de eerste hoeveelheden en die zijn nog heel beperkt. "We profiteren van het feit dat de grote coöperaties pas de komende dagen met het eerste product op de proppen komen. Deze eerste dagen hebben we dus alvast goede inkomsten. De supermarkten willen dit artikel zo snel mogelijk in het schap en wij kunnen hen daarbij helpen." 

Een jolige Mirco Zoffoli

Domenico Laghi bestaat als familiebedrijf, dat tegenwoordig geleid wordt door Jenny Laghi, al meer dan 50 jaar. Het geheim van het merk zit in het verwerkingsproces om de scherpe tannines uit de kaki’s te halen: een mix van kennis, technologie en ervaring die het product zeer gewild maken bij kopers. 

Jenny Laghi

"Tot half augustus dachten we dat het niet meer ging goedkomen", vertelt Zoffoli. "Maar toen begon het te regenen en ging het de juiste richting uit. De maatvoering kwam op peil en daarmee ook het gewicht van het fruit. Nu hebben we er het volste vertrouwen in." De beschikbare hoeveelheden zijn 30% hoger dan in 2021, maar toch nog lager in vergelijking met die van een normaal jaar.

In het buitenland is Zwitserland de belangrijkste bestemming voor de kaki’s van Laghi. "Al ons fruit wordt handmatig verwerkt, tot het sorteren toe. Maar het echte geheim zit natuurlijk in de rijping in de zuurstofarme kamers", besluit hij.

Voor meer informatie:
Az. Ag. Domenico Laghi
Via Cà Mattioli, 2
47122 Forlì FC - Italië
Tel: +39 (0)543 722349


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.