Egyptische invoerautoriteiten verkorten importvenster pootaardappelen

De Egyptische invoerautoriteiten hebben de termijn voor de invoer van pootaardappelen vervroegd van januari vorig jaar tot 5 december. Door deze stap is de druk op de Schotse pootgoedtelers die hun belangrijkste markt bevoorraden, toegenomen, omdat zij nu minder tijd hebben om hun goederen per schip naar Afrika te sturen.

De Egyptische autoriteiten hebben verklaard dat zij volgend jaar alle pootaardappelen vóór 1 december aan de grens willen hebben. De striktere termijnen zijn vastgesteld om de Egyptische telers meer tijd te geven om het pootgoed in de grond te stoppen en te oogsten voordat de hitte van de Egyptische zomer aanbreekt. Vorig jaar was er een verlenging voor de export van 1 januari tot 15 januari, maar voor dit jaar wordt momenteel geen verlenging aangeboden.

Pootgoed heeft 21 dagen na het afbranden nodig om klaar te zijn voor de oogst, waarna het na het rooien moet worden opgeslagen om de veldhitte uit de knollen te krijgen. Het gewas wordt misschien zelfs gekoeld om ervoor te zorgen dat de aardappelen in rust zijn voordat ze naar Egypte worden vervoerd.

Bron: thescottishfarmer.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.