Oregon teelt op 35.200 ha de meeste hazelnoten in de VS

Hazelnoten waren de tiende duurste noot in 2019, met gemiddelde prijzen van € 0,62 tot 0,93 per pond (0,453 kg). Maar de prijzen zijn niet genoeg om consumenten af te remmen. In 2018 waren hazelnoten wereldwijd de zesde meest populaire noot, en er zijn geen tekenen van vermindering van de consumptie.

Volgens de Oregon State University werd in 2017 99% van de hazelnoten in Oregon geteeld. De andere 1% van de binnenlands geteelde hazelnoten komt uit de staat Washington. Het aantal hazelnoten dat in de regio wordt geteeld maakt tussen de 3 en 5% van de hele wereldproductie van hazelnoten uit. 

35.207 hectare grond in Oregon is nu bestemd voor de hazelnootteelt. De grote productie vertaalt zich in een aanzienlijke beloning. De organisatie voegt eraan toe dat de telers de afgelopen vijf jaar een indrukwekkend gemiddelde van ongeveer 72,1 miljoen euro hebben verdiend met het notengewas.

Hoewel deze cijfers opmerkelijk zijn, komen ze niet in de buurt van de hazelnootproductie buiten de VS. Turkije verbouwt verreweg de meeste hazelnoten ter wereld. Niet minder dan 82% van alle hazelnoten ter wereld komen uit Turkije, met Ferrero (het bedrijf dat Nutella, Ferrero Rocher en Kinder snoepgoed produceert) als grootste importeur.

Bron: tastingtable.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.