Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Gewassen uit warmere gebieden doen het doorgaans slecht in de koeling"

"Gewassen uit warme gebieden zijn niet gewend aan kou, en doen het doorgaans slecht in de koeling", vertelt Eelke Westra, programmaleider naoogstkwaliteit bij Wageningen University & Research tegen Quest. Planten uit koude omgevingen zijn aangepast aan de kou en kunnen meestal wel op lage temperaturen bewaard worden.

"Groente en fruit dat je in de supermarkt koopt, bestaat uit levende cellen", verklaart Westra. Omdat ze nog leven, zijn er in die cellen allerlei processen gaande. Zoals het rijpingsproces. "In soorten die niet zijn aangepast aan de kou, veranderen deze processen, waardoor de kwaliteit omlaag gaat." 

Lees hier het volledige artikel van Quest over de koeling van groenten en fruit

Publicatiedatum: