Robbert van Essen, Yex:

“Goede opstart retailprogramma’s met pomelo's, nu zaak aan de groothandel om het verder op te pakken”

Tholen - Als één van de grootste importeurs van pomelo's in Nederland trapte Yex een aantal weken geleden het Chinese seizoen af met de eerste binnenkomsten. "Aan het begin van de oogst zijn de pomelo’s qua smaak nog niet op hun best en is de schil nog behoorlijk dik. Nu we een aantal weken onderweg zijn wordt de smaak beter en de schil dunner. De vruchten worden dan ook gelijk wat zwaarder", vertelt Sourcing Manager Robbert van Essen.

"Afgelopen jaar was een uitdagend seizoen voor een groot deel van de handel, maar zeker ook voor de pomelo's. De vrachtprijzen bereikten een bizar toppunt met een vrachtprijs van bijna $15.000. De prijzen in de winkels waren extreem hoog en in de loop van het jaar zag je toch dat dit teveel van het goede was, met aan het einde van het seizoen dus lagere prijzen die niet meer kostendekkend waren", blikt Robbert terug.

"Dit jaar ziet het er allemaal weer iets anders uit, de vrachtprijzen zijn hard teruggezakt waardoor de winkelprijzen weer wat omlaag kunnen. De opstart van de retailklanten is ook veelbelovend met goede aantallen. De komende periode zal moeten blijken of dit de consumptie ook ten goede komt en wat voor jaar het exact gaat worden. Het is nu zaak aan de groothandel om het verder op te pakken", aldus de Sourcing Manager.

Waar we enkele weken geleden voor de eerste pomelo’s nog € 18,50 per doos konden maken zie je het momenteel iets teruglopen. Prijzen variëren nog een beetje tussen de € 16,50 en € 15,- afhankelijk van de kleur en maat", besluit Robbert. "Bij Yex hebben we goede binnenkomsten in beide kleuren (wit en roze) in diverse maten. Al onze pomelo’s beschikken over de juiste certificaten en de kwaliteit momenteel is écht heel mooi."

Voor meer informatie:
Robbert van Essen
Yex
Tel: +31 174 47 9155
r.vanessen@yex.nl  
www.yex.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.