Gemberseizoen China bijna van start, exportprijzen zullen meer dan 30% stijgen

Met de komst van oktober staat de noordelijke gember, vertegenwoordigd door Shandong gember, op het punt de oogstperiode in te gaan. Door de enorme opbrengst van Shandong-gember, die qua smaak en grootte beter geschikt is voor de export, betekent het nieuwe gemberseizoen in Shandong dat de gemberexportmarkt tot op zekere hoogte zal fluctueren. Onlangs had Jason, de verkoopmanager van Anqiu Tailai Foods, een gesprek over de markt met Freshplaza.

"Tussen juli en augustus viel er in de gembertelende gebieden van Shandong veel regen, wat een grote invloed had op de groei van de gember en sommige gember werd door de regen overspoeld. Insiders uit de sector voorspellen dat de opbrengstdaling zal oplopen tot 30%, of zelfs meer, maar dat wordt pas duidelijk begin oktober," zei Jason.

Over de exportverwachtingen zei Jason: "Vorig jaar bedroeg de exportprijs van gember ongeveer € 1540 per ton. Dit jaar wordt verwacht dat de exportprijs als gevolg van de verminderde opbrengst minstens € 2053 per ton zal bedragen, een stijging van meer dan 30%." De afgelopen maanden is de devaluatie van de RMB relatief groot geweest, wat gunstig is voor de export, maar een zeer beperkt effect heeft op het stimuleren van de exportmarkt voor gember. "Ten eerste is de export niet veel vanwege het huidige laagseizoen. Ten tweede is de algemene kwaliteit van de gember niet bevredigend en veel bewerkingsbedrijven hebben de verkoop stopgezet."

Tailai Foods heeft een grote gemberplantage in Anqiu, Shandong. De geoogste verse gember wordt gedroogd en opgeslagen in eigen verpakkingsbedrijven en opslagplaatsen en wordt hoofdzakelijk geëxporteerd naar het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada.

Voor meer informatie:
Jason - sales manager
Anqiu Tailai Foods Co.,Ltd
Jason@tailaifoods.com 
www.tailaifoods.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.