FuturFuji voorgesteld op Fruit Attraction

Nieuw appelras voor warme klimaten

FruitFutur A.I.E. heeft vorige week op de Fruit Attraction in Madrid het nieuwe appelras FuturFuji/HOT84A1 voorgesteld. FuturFuji is een ras dat zich uitstekend gedraagt in warme klimaten en dus geschikt is voor de teelt in Noord-Spanje. "FuturFuji kan lang bewaard worden, is knapperig, sappig en zeer zoet en heeft een lage zuurgraad. Bovendien komen de bomen van FuturFuji snel in productie, kennen ze weinig “off-years” en reageren ze uitstekend op chemische uitdunning. Dit alles maakt van FuturFuji een appel met een hoog commercieel potentieel, interessant voor de teler en aantrekkelijk voor de consument."

"FruitFutur A.I.E. verenigt de belangrijkste fruitbedrijven in Catalonië (Nufri, Actel, Fruits de Ponent en de BGA Poma de Girona) en werkt samen met het Catalaanse Onderzoeksinstituut voor Agrovoeding (IRTA). Het hoofddoel is het ontwikkelen en promoten van klimaatbestendige, gemakkelijk te telen en hoogwaardige fruitrassen."

"FuturFuji is het eerste geregistreerde ras dat voortkomt uit het Hot Climate Programme (HCP), een project dat het IRTA, het Nieuw-Zeelandse Plant and Food Research en FruitFutur in 2002 hebben opgezet. Het programma heeft tot doel nieuwe hardfruitrassen te ontwikkelen die zijn aangepast aan warme klimaatomstandigheden. Momenteel heeft het programma een breed scala aan appel- en perenrassen met verschillende oogstperiodes in een pre-commerciële fase."

"De eerste hectaren met FuturFuji werden geplant in 2019. In 2022 werd het areaal gevoelig uitgebreid en het doel is om binnen vijf jaar meer dan 250 hectare te hebben."

FruitFutur is de exclusieve licentiehouder voor de teelt van FuturFuji in Spanje en Portugal, onder een gereguleerd teeltmodel. Wereldwijd wordt het ras in licentie gegeven door VentureFruit Global Limited. Geïnteresseerde bedrijven kunnen de commerciële boomgaarden van FuturFuji in de provincies Lleida en Girona bezoeken en zelfs bomen van dit en andere rassen uit het programma op hun eigen percelen testen met een proefcontract.

Voor meer informatie:
Nicolás Gualano
FruitFutur
Tel: +34 641 060 335 (Spanje)
fruitfutur@fruitfutur.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.