Asda verlaagt loon 12% ondanks personeelstekort

Spar Kroatië begint met de bouw van een nieuw logistiek centrum
De bouw van de eerste fase van het nieuwe logistieke centrum van Spar Kroatië in Donja Zdenčina, gelegen in de gemeente Klinča Sela in het district Zagreb, is begonnen. De investering in dit project, dat de operationele efficiëntie van het bedrijf aanzienlijk zal verbeteren en vergemakkelijken, bedraagt meer dan € 100 mln. In de eerste fase zal het distributiecentrum, dat eind 2024 klaar moet zijn, werk bieden aan ongeveer 500 medewerkers.
Bron: spar-international.com 

Luxemburg: biologische supermarkt OUNI sluit zijn deuren
OUNI, een verpakkingsvrije winkel, heeft zijn beide vestigingen in Luxemburg-stad en Dudelange gesloten. De coöperatie is failliet verklaard. Geplaagd door grote schulden (meer dan € 350.000) ging de coöperatie OUNI zes jaar na de opening van haar eerste winkel in Luxemburg-stad failliet. De tweede winkel was in 2020 geopend, maar door de pandemie daalde de verkoop van het 100% bulkmerk. De winkels boden groenten, fruit, granen, melk en hygiëneproducten aan zonder verpakking.
Bron: today.rtl.lu 

VK: Asda verlaagt loon van bezorgers met 12% ondanks personeelstekort
Asda verlaagt het uurloon van 1.500 boodschappenbezorgers met meer dan 12%, ondanks de kosten van levensonderhoud. De op twee na grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk maakt een einde aan een premie van € 1,71 per uur die in de zomer werd ingevoerd om chauffeurs aan te trekken en te behouden die boodschappen thuis bezorgen van een aantal Londense winkels, waaronder in Charlton, Wembley en Colindale, maar ook in Bristol en aan de zuidkust.
Bron: theguardian.com 

Carrefour België online winkel maanden uit de lucht
De online winkel van Carrefour in België hapert. Klanten van de supermarktketen kunnen geen bestellingen plaatsen vanwege een herinrichting van het softwaresysteem. De storing kan tot begin volgend jaar duren.
Bron: ecommercenews.eu 

VK: Verkoop plantaardige voeding stijgt, maar vleesverkoop niet aangetast
Het Britse verlangen naar vlees wordt niet beïnvloed door campagnes voor plantaardige alternatieven, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Surrey. In de studie werd gekeken naar de verkoop in Britse supermarkten tijdens de "Veganuary"-periode en werd vastgesteld dat de gemiddelde wekelijkse verkoop van plantaardige voeding weliswaar aanzienlijk steeg met 57%, maar dat de verkoop van vlees niet omgekeerd afnam.
Bron: talkingretail.com 

VK: Morrisons' voorstellen maken voorlopig weg vrij voor McColl's deal
De CMA stelt voor een aanbod van Morrisons te aanvaarden om 28 McColl's-winkels te verkopen om de mededingingsbezwaren in de gebieden waar die winkels gevestigd zijn, weg te nemen.
Bron: gov.uk 

VK: Sainsbury's deelt kortingsbonnen uit
Sainsbury's biedt jonge gezinnen met weinig geld elke week € 2,28 aan kortingsbonnen om hen te helpen meer groenten en fruit te kopen. Het aanbod, dat deze woensdag begint, is beschikbaar voor alle klanten met een Healthy Start card.
Bron: advertiserandtimes.co.uk 

Iceland sluit nieuwe post-Brexit logistieke overeenkomst om winkels in het noorden te bevoorraden
Supermarktketen Iceland heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met het in Lisburn gevestigde logistieke bedrijf McCulla als onderdeel van zijn inspanningen om zijn Noord-Ierse toeleveringsketen aan te passen aan het post-Brexit-protocol.
Bron: irishnews.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.