Bruce Lu van Qifeng Fruit:

"Jaarrond kiwi's leveren door middel van overzeese teelt"

In Mei County in Baoji City, provincie Shaanxi, een van de belangrijkste teeltgebieden van kiwi's in China, is het kiwiseizoen in volle gang. Het teeltbedrijf van Qifeng Fruit bevindt zich in Mei County. Bruce Lu van het bedrijf deelde onlangs zijn inzichten over de voortgang van het huidige seizoen.

Er worden bij dit bedrijf zowel kiwi's met gele en groene als rode harten geteeld. Er zijn vele soorten binnenlandse soorten met rode fruitharten die de laatste jaren relatief populair zijn. Het fruit met een hoge marktacceptatie is de Donghong sunshine. De vrucht heeft een mooi oppervlak, is lang houdbaar en heeft een hoog suikergehalte. Ze zijn zeer populair bij de verkopers. De leveringscyclus kan worden verlengd tot maart volgend jaar.

"De binnenlandse teelt van groenvlezige kiwi's wordt momenteel aangevoerd door de zoete groene kiwi's, gevolgd door Qifeng nr. 1, Cuixiang, Xuxiang en het bekende Hayward. De leveringscyclus van groene kiwi's kan worden verlengd tot mei volgend jaar. Op de binnenlandse markt is de meest populaire groenvlezige kiwi de Xuxiang, met een gemiddelde prijs en een smaak die wordt omschreven als "80% zoet en 20% zuur, rijk en sappig". Hij is zeer populair bij de consument, waardoor ook de verkoop van andere binnenlandse en ingevoerde groene kiwi's jaar na jaar is gedaald. Sinds september van dit jaar hebben wij het doel bereikt om rode, gele en groene kiwi's tegelijk te leveren. Groenvlezige kiwi's zijn goed voor 60% van de huidige teelt en rode en gele voor 40%", aldus Bruce Lu. "De productie is dit jaar in wezen stabiel, maar er zijn meer middelgrote vruchten en minder grote vruchten omdat het lange tijd erg warm was in de teeltgebieden. Het fruit van dit jaar heeft echter een hoger totaal suikergehalte en een betere smaak," voegde hij eraan toe.

Over de afzetkanalen van Qifeng Fruit zei Bruce Lu: "Wij verkopen momenteel via alle kanalen in het netwerk, van traditionele groothandelsmarkten tot winkels voor rechtstreekse aankoop. Qifeng Fruit heeft zijn rol als dienstverlener in de toeleveringsketen voor kiwi's gevestigd. Verschillende supermarkten en grote fruitketens hebben voor ons gekozen vanwege de stabiele kwaliteit van ons product. Voor online verkoop is Qifeng Fruit altijd de leverancier geweest van Alibaba en JD.com, de belangrijkste binnenlandse e-commerce bedrijven. In de afgelopen jaren, met de snelle ontwikkeling van e-commerce in Douyin, heeft Qifeng Fruit ook actief de ontwikkeling van e-commerce bevorderd."

Elk jaar in september wordt de verse kiwi gelanceerd en het maximale online verkoopvolume kan 300.000 bestellingen per dag bereiken. Door het huidige snelle levenstempo hebben namelijk steeds meer jongeren de gewoonte ontwikkeld om online te winkelen. Anderzijds is Xuxiang, de groene kiwi met een uitstekende smaak, zeer populair in China.

Qifeng Fruit exporteert momenteel producten naar 26 landen en regio's, waaronder het Midden-Oosten, Zuid-Azië, Zuidoost-Azië, Rusland, Canada en Chili. Haar producten zijn zeer populair in deze landen. De internationale markt voor groene kiwi's wordt momenteel gedomineerd door de Hayward-kiwi. De afgelopen jaren is een kleine hoeveelheid groene kiwi's van hoge kwaliteit uitgevoerd, maar het volume is klein. "Wij hopen in de toekomst meer Xuxiang zoete groene kiwi's op de internationale markt te brengen en, op lange termijn, Donghong, een roodhartige kiwi. China is de bakermat van de kiwi's in de wereld en beschikt als zodanig over een overvloedig kiwi's kiemplasma. Verwacht wordt dat meer landen toegang zullen verlenen tot Chinese kiwi's, waardoor meer hoogwaardige variëteiten op de internationale markt kunnen komen."

"Aangezien de aanvoerperiode van binnenlandse kiwi's loopt van september tot begin mei van het volgende jaar, hopen we in de komende 5-10 jaar in Zuid-Afrika en Chili te kunnen planten en de kiwi's vervolgens terug naar China te verkopen, zodat een ononderbroken aanbod gedurende het hele jaar mogelijk is," besluit Bruce Lu. 

Voor meer informatie:
Bruce Lu
Shaanxi Qifeng Fruit
luwenbo@qifengfruit.com 
www.sxqfgy.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.