Kortste seizoen in 15 jaar

Omzetverlies Catalaanse steenfruitsector geraamd op € 390 mln

De Werkgeversorganisatie voor de Fruitsector van Catalonië (Afrucat) heeft op Fruit Attraction een eerste balans van het voorbije steenfruitseizoen gepresenteerd. Vanwege de drastische oogstdaling – van vooral perziken en nectarines – is het het kortste seizoen van de afgelopen 15 jaar geworden.

De organisatie berekent het omzetverlies voor de sector als gevolg van de mindere oogst op ruim € 390 mln en waarschuwt dat de inkomstenderving de investeringen van de Catalaanse fruitbedrijven de komende vijf jaar in gevaar brengt.

"De cijfers komen bijna exact overeen met onze voorspellingen van een paar maanden geleden. Ze komen ook overeen met de bedragen die de fruitsector van plan was te investeren via het NextGeneration EU-herstelplan. Daarom vragen we de overheid om de staatssteun te activeren en te voorkomen dat de modernisering van de fruitsector een halt wordt toegeroepen op belangrijke gebieden als digitalisering, hernieuwbare energie of de strijd tegen klimaatverandering", zegt Manel Simon, directeur-generaal van Afrucat.

Bron: ecomercioagrario.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.