Eerste Panamese pitahaya’s naar Europa in 2023

De eerste export van Panamese pitahaya’s naar Europa zal in 2023 plaatsvinden, zo zei de Panamese ambassadeur in Spanje, Allen Sellers, aan nieuwsdienst Efeagro op Fruit Attraction van vorige week.

"De pitahaya, ook bekend als dragonfruit, wordt volgend jaar in Spanje verkocht, waar hij ongetwijfeld een mooie toekomst voor zich heeft, evenals de Panamese ananas, een van de zoetste ananassen op de markt", zei de ambassadeur.

De voorzitter van de Panamese Vereniging van Pitahayatelers, Virgilio Milord, legde uit dat de opbrengst 30 ton had behaald in 2021/22. "Dat cijfer zal met 40% toenemen in 2022/23 en daarna exponentieel stijgen in de volgende tien jaar."

Hij legde uit dat niet alleen het areaal de komende jaren kan toenemen, maar vooral de gemiddelde opbrengst, aangezien de jonge aanplanten, die nu 1 ton per hectare opleveren, een rendement van 20 ton zullen bereiken eens ze in volle productie komen.

Fruit Attraction in Madrid is volgens Milord een succes geweest voor de Panamese pitahayatelers, aangezien ze er overeenkomsten hebben kunnen sluiten met verkopers van exotisch fruit op de Madrileense groothandelsmarkt Mercamadrid, die ook re-exporteren naar andere Europese landen.

Bron: efeagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.