Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Eén codewoord: duurzaamheid"

"Duurzaamheid is tegenwoordig een van de belangrijkste factoren in alle industrieën", zo horen we bij het Italiaanse GNA, dat onlangs twee internationale beurzen heeft bezocht: Fachpack in Neurenberg en Fruit Attraction in Madrid. 

"Het is eens te meer duidelijk geworden dat er in de sector veel aandacht gaat naar ecologische duurzaamheid, onder meer door het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen", aldus het management dat de twee evenementen bezocht. "Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar: papier in verschillende diktes, ook gekoppeld aan biologisch afbreekbare/recyclebare folies; perkament, in verschillende graden van doorzichtigheid; recyclebare kunststoffen; biologisch afbreekbare materialen; composteerbare materialen; netten in biologische materialen en textielvezels; omhulsels in PLA + papier."


De AV550 flowpack-verpakkingsmachine van GNA (Foto: GNA) 

Ook de technologieën evolueren en het Italiaanse GNA laat zich zeker niet onbetuigd: sinds enkele jaren biedt het zijn klanten veelzijdige machines aan die in staat zijn om vele soorten verschillende materialen te gebruiken en het gebruik van verpakkingsmateriaal te minimaliseren.

Machines, zoals de AV550, zijn precies gemaakt om losse producten te verpakken, zonder gebruik te hoeven maken van trays. Dat kan met verschillende soorten materialen voor flowpack en krimpverpakkingen. "Naast traditionele of flexibele folies van de nieuwe generatie, kan de machine ook papier verwerken. Met de verschuifbare laskop, de box motion uitvoering en de haspel in het onderste deel van de machine kunnen gemakkelijk onregelmatige producten, zelfs zonder tray, met variabele lengtes en vormen, met of zonder blad, gehanteerd en verpakt worden."

Bij groenten en fruit hebben we het over moeilijk hanteerbare producten zoals witte kool, broccoli, kropsla, maar ook stengelgroenten zoals selderij, venkel en prei.


(Foto: GNA)

De AV550 machine is sterk aanwezig op de Italiaanse markt en daarbuiten dankzij haar grote betrouwbaarheid en flexibiliteit. "De geavanceerde maar gebruiksvriendelijke elektronica beheert alle functies van de verpakkingsmachine, inclusief de specifieke accessoires: sealbalken voor speciale toepassingen, kits voor krimpfolie en verpakkingen met gemodificeerde atmosfeer. Via de leesband met fotocel herkent de machine gemakkelijk producten met open blad of met tros zoals bananen. De aanvoer gebeurt door middel van een transportband, die bij de machine wordt geleverd", legt het bedrijf uit. 

De flowpack-verpakkingsmachine kan worden uitgerust met upstream- en downstream-apparaten, zoals bijvoorbeeld krimptunnels. Ze kan dus worden geïntegreerd in complexe productielijnen.

AV550 is in staat om diverse bulkproducten te verpakken in flowpack en krimpfolie, en ook trays van 20x30, 30x40, 30x50 cm. Ze haalt een maximale snelheid van 60-70 cycli per minuut, met een elektrische absorptie van 3,5 KW en een persluchtverbruik van 270 NL/min.

Voor meer informatie:
GNA s.r.l.
Via Progresso, 15 - z.i. Ponte Rizzoli
40064 Ozzano dell'Emilia (BO) - Italië
Tel: +39 (0)51 799226
info@gnasrl.com
www.gnasrl.com

 
 
Publicatiedatum: