Australische telers vermoeden dat het nitraatgehalte de kleur van hun appels aantast

De Tasman District Council meldt dat sommige appeltelers op de Waimea Plains, nabij Nelson (Australië), het idee hebben dat verhoogde nitraatniveaus in het water hun gewassen aantasten.
De appeltelers zijn uiterst bezorgd hierover, terwijl het hoge nitraatgehalte ook gevaar kan opleveren voor de volksgezondheid.

Het nitraatgehalte in de watervoerende lagen onder de vlakte is al lang een punt van zorg. Uit een onderzoek van de raad van de Tasman District Council in 2016 bleek dat de concentraties in sommige gebieden niet voldeden aan de nationale drinkwaternormen. Testen van enkele boringen in 2019, geregeld door de Waimea Plains landeigenaar Cathy Hughson en mede Tasman District bewoner Lew Solomon, toonden ook aan dat sommige nitraatniveaus de drinkwaternormen overschreden.

Barry Johnson, manager milieubeleid, vertelde de commissie dat er samen met telers en Horticulture NZ wordt gewerkt aan een nieuw model "dat kijkt naar nitraatverliezen".

Bron: stuff.co.nz
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.