Drewry's World Container Index verliest 76% van pandemische winsten ondanks recordhoogte tarieven VS-Europa

De verliezen voor de Drewry's World Container Index (WCI) blijven oplopen. De Index verloor 8% en eindigde op $3.688,75 voor de afgelopen week, waarmee de reeks wekelijkse verliezen werd uitgebreid tot 32 weken. De Index heeft nu 76% van zijn winst verloren sinds het pre-pandemische niveau.

Bron: Drewry Supply Chain Advisors

De handelsroute Rotterdam-Shanghai zag zijn spotprijzen voor het eerst sinds mei 2020 dalen tot drie cijfers, met een notering van $967. De handel tussen de VS en Europa, die wordt beïnvloed door congestie in zowel de VS als Europa, zag opnieuw een reeks wekelijkse stijgingen, zelfs toen de handelsroute tussen Europa en de VS zijn hoogste notering ooit noteerde van $7.252. Ook de handel tussen de VS en Europa noteerde een piek van $1.305, in lijn met zijn tegenhanger.

Bron: Drewry Supply Chain Advisors

Terwijl op de handelsroutes tussen Europa en de VS de spotprijzen jaarlijks met 17% zijn gestegen, zijn de tarieven op de trajecten tussen China en de VS en tussen China en Europa met 55-75% gedaald. De handelsroute Shanghai-Los Angeles (USWC) daalde tot onder $3.000, een prestatie na 26 maanden, gezien de zwakke vraag en de Chinese Gouden week (feestweek).

Drewry heeft zijn beoordeling gepubliceerd over de volgende acht vaarroutes:

Voor meer informatie: container-news.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.