VK: Kamerlid dringt aan op toegang pootaardappelen tot EU en Noord-Ierland te herstellen

Voordat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verliet, was Schots pootgoed van cruciaal belang voor de markten op het continent. Meer dan 75 procent van de Britse uitvoer van pootaardappelen komt uit Schotland, waarbij het land in 2020/21 naar 18 EU-landen pootaardappelen uitvoert. Sinds januari 2021 kunnen Schotse boeren echter geen pootaardappelen meer uitvoeren naar de EU, inclusief Noord-Ierland, vanwege veranderingen in de handelsvoorschriften.

De campagne om Schotse pootaardappelen weer toegang te geven tot de exportmarkten van de EU en Noord-Ierland wordt echter voortgezet, en een parlementslid heeft gezegd dat de nieuwe regering zich nu op een "zinvolle manier" moet inzetten. Richard Thomson, die de inspanningen om de toegang te herstellen leidt, zei dat er een nieuwe kans was na de benoeming van Ranil Jayawardena als nieuwe minister van Landbouw.

Bron: farminguk.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.