Alternatieve cola op basis van nootmuskaat

Een voormalige IT-er uit Goa, een deelstaat in India, heeft een kruidencola samengesteld op basis van residu van nootmuskaat. Zodra de kruidencola op grote schaal wordt geproduceerd, zal deze naar verwachting een extra inkomen opleveren voor de telers die deze noot telen voor de specerij-industrie.

Sachin Rane stapte in toen de Goa State Biodiversity Board (GSBB) op zoek was naar ondernemers die een proces konden ontwikkelen om commercieel levensvatbare producten te maken op basis van het extract van de muskaatnoot.

Het onderzoeksinstituut ICAR-CCARI (Central Coastal Agricultural Research Institute) in Goa had een proces uitgevonden om gebruik te maken van de muskaatnoot, die normaal gesproken door telers wordt weggegooid nadat de twee bestanddelen van de noot die als specerij worden gebruikt, zijn verwijderd.

Het extractieproces voor nootmuskaatconcentraat omvat een draagbare eenheid waarmee Rane's bedrijf, Team24 Foods and Beverages, uiteindelijk bij de telers aan de deur kon kloppen om het extract ter plekke te maken. De productie van de drank voor commerciële verkoop zal naar verwachting beginnen tijdens het volgende nootmuskaatseizoen, in juni 2023.

Bron: goa.news


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.