Tesco verlaagt winstverwachting

VK: Tesco verlaagt winstverwachting omdat Britse consumenten het moeilijk krijgen
Tesco, de grootste Britse retailer, voorspelt een lagere winst voor het hele jaar dan in zijn vorige prognose, met als reden de onzekerheid over het effect van de verslechterende kosten van levensonderhoud op de consumenten-bestedingen. Tesco, dat een aandeel van 27% heeft in de Britse levensmiddelenmarkt, zei dat klanten hun winkelgewoonten blijven veranderen om geld te besparen en verspilling tegen te gaan. Tesco verklaarde dat het nu een voor de retail aangepaste operationele winst verwacht in zijn boekjaar 2022-2023 van € 2,7-2,8 mld.
Bron: reuters.com 

Discountsupermarkt Lidl GB neemt binnen vijf maanden 1.000 medewerkers aan
Lidl GB heeft aangekondigd dat het in de komende vijf maanden in Groot-Brittannië 1.000 werknemers met een uurloon zal aanwerven voor zijn nieuwe winkels en magazijnen. De nieuwe werknemers zullen minimaal € 12,49 per uur verdienen buiten Londen en € 13,70 binnen de M25.
Bron: reuters.com 

Spar zet uitbreiding voort met entree in Kazachstan
Spar International kondigt aan dat het merk zijn intrede doet op de retailmarkt in Kazachstan na de opening van de eerste Eurospar-supermarkt in Almaty op 30 september. De licentie voor de exploitatie van het Spar-merk in het land is verleend aan Skif Trade, een gerenommeerd lokaal retail- en distributiebedrijf. In de Eurospar Supermarkt kunnen klanten een uitgebreide selectie van food-to-go artikelen vinden, terwijl de versafdelingen slagerij, bakkerij en groenten en fruit omvatten.
Bron: spar-international.com 

Frankrijk: Système U sluit zich aan bij inkoopgroep Epic Partners
Système U had schaalvoordelen nodig na de beëindiging van zijn inkoopalliantie Envergure met Carrefour. De Franse retailer, een coöperatie zonder internationale activiteiten, wil in een sterkere positie staan om te onderhandelen met de grote FMCG-multinationals. Daarom gaat het nu in zee met de Duitse marktleider Edeka, die in 2021 de Europese inkoopcentrale Epic Partners oprichtte. Dat meldt het Franse tijdschrift LSA op basis van een interne memo van voorzitter Dominique Schelcher. Volgens het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung zou Système U zich aansluiten via Everest, de inkoopcombinatie tussen Edeka en de Nederlandse online supermarkt Picnic.
Bron: retaildetail.eu 

Ierland: Applegreen en M&S Food kondigen exclusieve samenwerking aan
Applegreen, een van Ierlands grootste retailers langs de weg, en M&S Food zijn een exclusief partnerschap aangegaan om M&S-voeding van hoge kwaliteit op meer locaties in Ierland aan te bieden. Een nieuwe M&S Food "shop-in-shop" zal aanvankelijk beschikbaar zijn in vijf Applegreen locaties en zal het beste van M&S Food bieden, inclusief vers fruit, sandwiches en salades en een selectie van andere M&S favorieten, naast Applegreen's bestaande assortiment.
Bron: corporate.marksandspencer.com 

Nieuwe buurtwinkelformule komt naar Italië
Volgens berichten in de media wordt in Italië een nieuwe winkelformule geïntroduceerd die consumenten de mogelijkheid biedt om zeven dagen per week 24 uur per dag boodschappen te doen. De eerste Slipop winkel opende zijn deuren op 30 september in Monterotondo, in de buurt van Rome.
Bron: esmmagazine.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.