Australië: ladingen sinaasappelen gedumpt terwijl voedselprijzen de pan uit rijzen

Uit de vorige week bekendgemaakte Australische inflatiecijfers blijkt dat de kosten van levensonderhoud in de twaalf maanden tot augustus met 6,8 procent zijn gestegen. De kosten van voedsel en dranken droegen in belangrijke mate bij aan dat cijfer en vooral groenten en fruit zijn de drijvende kracht achter die stijging: van 9,1 procent in juni tot 18,6 procent in augustus.

Dat betekent dat de kosten van verse groenten en fruit voor velen te hoog zijn. En dit heeft er weer toe geleid dat Australische telers massa's sinaasappels hebben gedumpt die niet op de markt konden worden verkocht.

Het budget van huishoudens is het afgelopen jaar door de stijgende inflatie steeds meer onder druk komen te staan. Vergelijkingswebsite Finder ontdekte vorige maand dat boodschappen de op één na grootste kostenpost vormen voor Australische gezinnen. Finder senior money editor Sarah Megginson zei dat stijgende rekeningen een "bittere pil zijn om te slikken" voor degenen die het al moeilijk hebben. Bovendien wordt verwacht dat de inflatie de komende maanden zal blijven stijgen, grotendeels als gevolg van wereldwijde economische factoren.

Bron: 7news.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.