Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe Horeca Nederland: “Een nieuwe stem in de horeca”

“Een nieuwe stem in de horeca.” Zo presenteert Nieuwe Horeca Nederland zich sinds vandaag online. De nieuwe branchestichting in oprichting wil in eerste instantie de horecabedrijven in ons land perspectief bieden, namelijk een alternatief voor hun “torenhoge energierekening”. Maar daarnaast wil NHN een eigentijds alternatief zijn voor belangenbehartiging in een tijd dat de gehele branche door een transitie gaat.

Stichting Nieuwe Horeca Nederland (NHN) komt voort uit vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum. De vakvereniging voor de frituurspeciaalzaken in ons land is gevestigd in Veldhoven en viert dit jaar zijn tienjarig bestaan. De afgelopen maanden zagen de twee partijen kans veel ProFri-leden te helpen aan gunstige energiecontracten voor de komende jaren.

Initiatiefnemer Frans van Rooij wil via NHN ook de rest van de horeca van dienst zijn via energiepartner COMCAM. Maar, Nieuwe Horeca Nederland krijgt ook een bredere functie. NHN ziet hij als noodzakelijk, nu de horeca in zijn geheel door een transitie gaat. De nieuwe arbeidsverhoudingen, de entree van jonge ondernemers én formulevorming in de restaurantwereld zijn voorbeelden van deze ommezwaai, net als de algehele energie- en klimaattransitie.

Van Rooij is afkomstig uit de horecawereld. Na verkoop van zijn hotel, kwam hij terecht in het beroepsonderwijs en zette hij in 2002 voor fastfoodketens en cafetaria’s een organisatie op om het opleidingsniveau in de branches te verbeteren. Nadat SVO de fastfoodopleidingen overnam, nam Van Rooij ruim tien jaar geleden het initiatief voor de oprichting van vakvereniging ProFri en de facilitaire organisatie Nederlands Frituurcentrum.

Over de doelstellingen van NHN staat verder op de website te lezen: “Op de eerste plaats gaan we jou proberen te helpen bij het hoofd te bieden aan de torenhoge energierekening. Maar NHN gaat ook een nieuwe stem laten horen in politiek Den Haag. Dat doen we niet alleen, maar samen met ONL voor ondernemend Nederland. Uiteraard staan we ook open voor samenwerking.” Het plan om NHN te starten stamt al van enkele jaren geleden, maar nu is volgens Van Rooij de tijd rijp.

bron: Nieuwe Horeca Nederland

Publicatiedatum: