Geen stop op nieuwe distributiecentra

Op 4 oktober heeft de Tweede Kamer ingestemd met een motie van het CDA om “een landelijke beleidslijn op te stellen met een zwaar afwegingskader om nieuwe grootschalige distributiecentra op ongewenste plekken te voorkomen”. Dit houdt dus in dat er geen bouwstop komt voor distributiecentra, zoals ook minister Hugo de Jonge al aangaf tijdens het indienen van deze motie.

Transport en Logistiek Nederland vindt een stop op grootschalige distributiecentra onverstandig. TLN trok vorige week in verschillende interviews aan de bel over een bouwstop en heeft de zorgen ook bij Kamerleden kenbaar gemaakt.

Transport en Logistiek Nederland geeft aan graag verder mee te denken bij de totstandkoming van een afwegingskader dat recht doet aan de belangrijke maatschappelijke functie van het Nederlandse logistieke systeem, waar distributiecentra onderdeel van uitmaken.

Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.