19 oktober

Vernieuwingen en ontwikkelingen in de AGF-branche op Keurmeesterseminar 2022

Op woensdag 19 oktober is het Keurmeesterseminar 2022. Het programma is in volle ontwikkeling en zal tevens een try-out zijn voor het te organiseren keurmeesterseminar in 2023 waarvoor grootse ideeën zijn, aldus de organisatie. De ticketverkoop is officieel gestart.

Tijdens het seminar worden er ontwikkelingen, vernieuwingen en kennis binnen en over de AGF-branche gedeeld. Verder is er ook ruimte voor interactie en wordt er vooraf een lunch aangeboden. Michel Witmer, Peter van der Veeken en Ludo Tuijnman zijn de gastheren.


Peter, Ludo en Michel

Peter van der Veeken
Al ruim 35 jaar werkzaam in de AGF-sector, is Peter van der Veeken Senior adviseur AGF en productkwaliteit bij Normec Foodcare. Ooit begonnen als keurmeester op de groenten- en fruitveiling in Breda (de R.B.T. veiling). Na deze periode is hij werkzaam geweest bij de W.P.K., een (glasgroenten)plantenkwekerij. Vervolgens heeft hij de stap gemaakt naar telersvereniging VDN (nu inmiddels Oxin) en heeft hij daar 12 jaar gewerkt als QC en QA manager. Een leerzame tijd waarin hij een groot netwerk heeft kunnen opbouwen. In die periode is hij in contact gekomen met N&S en heeft hij uiteindelijk de overstap gemaakt daarnaartoe. Bij N&S heeft hij de rol ingevuld als adviseur, docent en keurmeester. Hij vindt dat je als adviseur of docent ook moet weten wat er in de praktijk gebeurt, dus de rol van keurmeester vult hij met liefde in. Na overname van N&S door Normec Foodcare zet hij zijn werk binnen deze organisatie onverminderd voort. Bezig zijn met groenten en fruit is voor hem nog steeds het mooiste wat er bestaat. Je raakt nooit uitgeleerd en ervaart elke dag weer iets anders. Peter is binnen de AGF allround met een specialiteit op het gebied van groenten.

Ludo Tuijnman
Ludo Tuijnman is inmiddels ruim 20 jaar werkzaam in de AGF-sector, is opgeleid als voedingsmiddelentechnoloog, begonnen als keurmeester en als manager QA bij FTK Holland. Vervolgens is Ludo gaan werken voor Maas Fruit Quality Inspection (MFQI) en inmiddels gespecialiseerd in QC en het doceren daarvan. Zijn achtergrond als voedingsmiddelentechnoloog wordt dankbaar geïmplementeerd in de kennis die gedeeld wordt ten tijde van de lessen, naast kennis blijft kunde belangrijk. Ludo is dan ook nog steeds regelmatig als keurmeester op de werkvloer te vinden. Zijn missie: ‘mensen slimmer maken’ betekent dat hij steeds dat stapje hoger wil opzoeken wanneer het gaat over alle facetten van groenten en fruit. Sinds 2021 is MFQI ook onderdeel van Normec Foodcare, waardoor Peter en Ludo nog meer de samenwerking hebben opgezocht. Ook Ludo is allround binnen de AGF met een specialiteit op het gebied van fruit.

Michel Witmer
Michel Witmer is Senior Product Manager AGF/Food voor Normec Groen Agro Control, Sales & Marketing voor de klanten in de AGF- handel en levensmiddelenindustrie. Hij is zowel chemisch en microbiologisch geschoold en heeft veel ervaring in voedselveiligheid. Hij vindt het leuk om klanten te ondersteunen bij hun werkzaamheden en de juiste pakketten aan te bieden voor hun bedrijfsplan. Zijn kennis van reiniging en desinfectie, residuen van pesticiden en bedrijfshygiëne weet hij goed te bundelen en in te zetten bij advisering, ondersteuning en maatwerk.

Datum: woensdag 19 oktober 2022
Tijd: 12:30 uur t/m 16:00 uur
Locatie: Normec Groen Agro Control, Distributieweg 1, 2645 EG, Delfgauw

Het programma in hoofdlijnen:

  • Ontvangst met lunch
  • Michel Witmer van Normec Groen Agro Control neemt je mee in de wereld van de residu-analyses.
  • Rondleiding bij Normec Groen Agro Control zodat je kunt zien wat er bij komt kijken als je denkt aan de vele analyses die daar gedaan worden.
  • Onder leiding van Peter van der Veeken en Ludo Tuijnman worden nieuwe kennis en ontwikkelingen gedeeld en is er ruimte voor discussie.
  • Uiteraard ontbreken ook de producten niet: kijken, ruiken, voelen én proeven.
  • Tot slot gaan we ook vooruitkijken; het Keurmeester seminar 2023 – hoe zullen we deze vorm gaan geven?

Na registratie op het platform heeft men de mogelijkheid om zich in te schrijven en ticket direct online te kopen. De prijs voor een ticket bedraagt € 97,50 (excl. btw).  Dit is inclusief lunch.

Ticketverkoop bij: https://normec-academy.com  
Lukt inschrijving niet, stuur dan even een mail naar marian@mfqi.nl

Voor meer informatie:
Normec Groen Agro Control
+31 (0)15 257 2511
info@agrocontrol.nl 
www.agrocontrol.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.