Vraag naar Bravo appelen in Zuidoost-Azië neemt toe

Een unieke Australische appel stijgt in populariteit in Zuidoost-Azië, dankzij zijn opvallende uiterlijk, zoete sappigheid en  gezondheids-voordelen.

Het appelras Bravo is welbekend in Australië en het lijkt erop dat deze appel het oogappeltje wordt van de internationale consument.

Austrade blijft dit seizoen de Bravo-appelen op de Aziatische markten ondersteunen. Zij werkt samen met de Australische exporteur WA Farm Direct om de Bravo via een grote Thaise supermarktketen te verspreiden. In Indonesië ondersteunen Austrade en de West-Australische regering een Bravo presentatie in gespecialiseerde boetieks.

Een Aussie appel met een lekkere schil
De Bravo-appel heeft sterke Australische wortels. Afkomstig uit West-Australië en lokaal geteeld als variëteit ANABP01, werd hij in 1992 voor het eerst getest voor commerciële teelt. Wijlen John Cripps, een appelteler van de regering en schepper van het ras Cripps Pink, of Pink Lady, kruiste de rassen Cripps Red en Royal Gala.

In de 20 jaar daarna werden de bomen geplant en het fruit geteeld, getest en ontwikkeld. In 2014 werd de variëteit vrijgegeven voor proeven in Australische boomgaarden. Twee jaar later werd het geïntroduceerd bij Australische retailers.

Vandaag zijn er meer dan 90 Bravo-telers in West-Australië, New South Wales, Queensland, Zuid-Australië en Victoria. Er zijn ook plannen om de commerciële teelt de komende jaren uit te breiden naar Tasmanië.

Zijn rijke bordeauxrode schil is niet het enige unieke kenmerk van de Bravo. Hij heeft parelwit vruchtvlees, een stevige knapperigheid en een perfect evenwicht tussen zoet en zuur. De Bravo is rijk aan flavonoïden, waardoor het een uitstekende gezondheidskeuze is. Een voordeel voor consumenten en winkeliers is dat de Bravo langzaam oxideert of bruin wordt.

Vierde generatie fruithandelaar WA Farm Direct is de trotse Australische exporteur van Bravo-appels.

"Australië heeft een geweldige kans met deze appel", zegt Sean Engelbrecht, Bravo National Development Manager, WA Farm Direct. Dit seizoen zal naar verwachting meer dan 6.000 ton worden geoogst, een stijging van 30% ten opzichte van 2021.

Austrade-steun helpt Bravo zich te onderscheiden
De vraag naar Bravo-appelen groeit in Zuidoost-Azië. De steun van Austrade, met name in Thailand, helpt de Bravo zijn vruchten af te werpen.

Thailand is de tweede grootste economie in Zuidoost-Azië en de zesde grootste wederzijdse handelspartner van Australië. Het is een dynamische markt, waar AGF-producten een snelle groei doormaken.

WA Farm Direct exporteert Bravo-appelen naar Thailand, Singapore, Maleisië, Indonesië en de Verenigde Arabische Emiraten. Consumenten in Hong Kong, de Filipijnen en Cambodja beginnen ook belangstelling te krijgen voor dit ras.

Bravo en de bijbehorende merken zijn eigendom van de Western Australia Agriculture Authority en worden onder licentie gebruikt door Fruit West Co-operative.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen

Voor meer informatie: austrade.gov.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.