Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spanje

The Natural Fruit Company neemt NaturGreen over

The Natural Fruit Company (TNFC) en ALG NaturGreen hebben een overeenkomst aangekondigd waarbij laatstgenoemde onderdeel wordt van het project van TNFC om een prominente positie op de markt in te nemen. Met deze overeenkomst vestigt TNFC, samen met haar belangrijkste investeerder Fremman Capital, de aandacht op haar thesis van duurzame groei via positieversterking op een zeer gefragmenteerde fruitafzetmarkt in Europa en door middel van een vergroting van de capaciteit om de klanten te bedienen dankzij de complementariteit van het productassortiment.

NaturGreen is een teler en handelaar in citrus uit Sevilla, gespecialiseerd in sinaasappelen en mandarijnen die worden geoogst op percelen waar de bescherming van de biodiversiteit centraal staat, onder de noemer "bio-inclusieve tuinbouw". Het bedrijf loopt voorop in deze vorm van tuinbouw en is een van de weinige handelsbedrijven die het WWF-label mag gebruiken, wat een duidelijke aanwijzing is van de focus op duurzame teelt.

Na de recente overnames van SG Marzal en Hermanos Bruñó versterkt TNFC met deze nieuwe integratie zijn positie in de belangrijkste Europese landen, met name in Frankrijk, Polen en Duitsland, waar het een van de belangrijkste leveranciers van citrus is. Dankzij de € 35 miljoen aan omzet die NaturGreen bijdraagt, bereikt de groep nu een totale omzet van meer dan € 270 miljoen.

"We hebben besloten om samen te werken met TNFC gezien de leidende positie van dit bedrijf in de sector, zijn duurzaamheids-engagement, managementcapaciteit en groeiambities. We zijn erg blij om betrokken te zijn bij de volgende fase van dit spannende project", zegt Luis Bolaños, voorzitter van NaturGreen.

"Bij TNFC zijn we verheugd het team van NaturGreen te verwelkomen" merkt Antonio Alarcón, CEO van TNFC, op. "Deze overeenkomst is samen met de recente overnames van SG Marzal en Hermanos Bruñó een duidelijke weerspiegeling van de ambitie van ons bedrijf om onze aanwezigheid te vergroten met een aanbod dat is aangepast aan de vraag van een klant die steeds gevoeliger is voor het duurzaamheidsthema en zich ook steeds bewuster is van wat goede duurzaamheidspraktijken precies inhouden. Verantwoorde en duurzame tuinbouw zit in ons DNA en het voorstel voor bio-inclusieve teelt van NaturGreen sluit volledig aan bij ons standpunt."

"Sinds onze toetreding tot TNFC hebben we duidelijk de waarde ingezien van een proces van consolidatie op een sterk gefragmenteerde markt, evenals de voordelen van schaalvergroting voor onze klanten, want zo kunnen we hen de juiste kwaliteit, volumes, rassen en service garanderen die ze nodig hebben", beweert Ricardo de Serdio, oprichter en CEO van Fremman. "Om deze reden zullen we TNFC blijven ondersteunen in zijn strategie om een leidende positie in te nemen in Europa. Tijdens ons eerste jaar hebben we nauw samengewerkt met het managementteam van TNFC en drie overnames afgerond."

Voor meer informatie:
The Natural Fruit Company
https://thenaturalfruit.com

Publicatiedatum: