Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Realtime transparantie tijdens het transport zorgt voor minder verliezen

Een multi-sensor tracker met de technologie om hypernauwkeurig locatie, temperatuur, vochtigheid, schokken en blootstelling aan licht van zendingen te meten - allemaal verpakt in een doosje ter grootte van een mobiele telefoon. Of een cloud-enabled temperatuurlogger in de vorm van een dun, flexibel label. Beide hebben een milieuvriendelijke batterij die ontworpen is om steeds opnieuw te worden gebruikt. Dit zijn enkele van de oplossingen van Tive, een leverancier van in-transit data-oplossingen.

"Volledige transparantie voor wat betreft de locatie en conditie van elk pakket in-transit geeft de klanten een veilig gevoel, omdat ze weten dat hun pakketten op tijd en compleet zullen aankomen, zonder aan kwaliteit te verliezen," zegt Dennis Perjet, VP Sales bij Tive. Als één van de parameters afwijkt, ontvangt de klant onmiddellijk een melding.

Leveringen van vers fruit en groenten zijn bijzonder kwetsbaar tijdens het transport, dus volledige transparantie in deze fase is essentieel. "Wij bieden oplossingen die helpen winst te creëren door verliezen te beperken," aldus Perjet.

Een temperatuurschommeling van slechts een paar graden kan bepalen of een lading nog aan de klant kan worden verkocht of moet worden afgevoerd. Nu de logistieke sector voor veel uitdagingen staat, is de behoefte aan realtime oplossingen tijdens het transport nog groter geworden. "De Covid-beperkingen die ertoe leidden dat de automatisering van logistieke processen in een stroomversnelling kwam, werden gevolgd door de oorlog in Oekraïne. Dit heeft opnieuw grote gevolgen voor de zendingen. De verwachtingen van de klant zijn echter niet veranderd. Zij willen hun bestelling nog steeds binnen de gestelde tijd, compleet en zonder schade binnenkrijgen.

Tive tracker

Trackers die zendingen actief volgen
Door het gebruik van 5G, IOT en cloud computing technologie, gecombineerd met een klein apparaatje in de zending, wordt het mogelijk om het transport continu te volgen. Dit kan zijn via de weg, lucht, zee, spoor of een combinatie daarvan. "In tegenstelling tot andere realtime oplossingen, helpt onze methode om wereldwijd zendingen te volgen met hypernauwkeurige trackers, die actief de locatie en conditie van een zending controleren," aldus Perjet.

Een intuïtieve cloud-applicatie levert bruikbare realtime gegevens over zendingen, stuurt configureerbare excursiewaarschuwingen, en het Tive-team van logistieke experts bewaakt zendingen de klok rond om ervoor te zorgen dat zendingen geen vertraging oplopen of beschadigd raken.

De meest recente oplossing is Tive Tag. Dit is een long-life cloud-enabled temperatuurlogger in de vorm van een flexibel verzendlabel. "Deze oplossing is ontworpen om prijsbarrières te doorbreken en een oplossing te bieden voor first en last-mile leveringen, opslag- en cold chain management. Het kan worden gebruikt tijdens elke vorm van transport. Plak de Tag gewoon op de zending, tik op de Tag met de mobiele app Tive Tag met een iPhone of Android-telefoon om de registratie van temperatuurgegevens te starten, en tik nog een keer op de Tag wanneer de zending op z'n bestemming is aangekomen."

De mobiele app uploadt onmiddellijk alle temperatuurgegevens naar de Tive Tag cloud-applicatie om een audit trail bij te houden. Gebruik het mobiele of desktop dashboard van Tive Tag om de volledige geschiedenis van de zending te bekijken, inclusief temperatuurschommelingen in de hele koudeketen.


Fruit Attraction
Tive is deze week aanwezig op Fruit Attraction in Madrid. "Wij denken dat technologie, gebaseerd op cloud computing en IoT, momenteel dé sleutel is tot het succes van bedrijven die actief zijn in het AGF-segment. Onze oplossingen helpen met het verminderen van verliezen tijdens het transport en het op tijd leveren van producten. We kijken ernaar uit om huidige en potentiële klanten te ontmoeten en zoveel mogelijk bedrijven en mensen voor te lichten over de voordelen van onze oplossingen," aldus Perjet.

Tive kijkt ernaar uit om hun producten live te tonen.
Bezoek Tive op stand 6A01A op Fruit Attraction.

Voor meer informatie:
Marta Paleczna
Tive, Inc.
Tel: +48 501 515 269
Marta.paleczna@partner.tive.com
www.tive.com

Publicatiedatum: