Hoge vraag en beperkt aanbod leiden tot prijsstijgingen op Oekraïense uienmarkt

Nieuwe prijsstijgingen zijn aan de orde van de dag op de Oekraïense uienmarkt. De grote vraag van groothandelaren en het beperkte aanbod van telers zijn de belangrijkste factoren die bijdragen tot verdere prijsstijgingen in het segment. De telers hebben hun prijzen geleidelijk verhoogd; vandaag worden uien verkocht tegen 25-29 UAH/kg (0,69-0,80 €/kg), wat gemiddeld 13% duurder is dan aan het eind van de vorige week.

De belangrijkste reden voor de stijging van de uienprijzen is dat de oogst op veel bedrijven is opgeschort als gevolg van het regenachtige weer, waardoor het aanbod van uien op de markt aanzienlijk is verminderd. Analisten melden ook dat de telers de meeste uien van goede kwaliteit liever opslaan en ze alleen in kleine partijen verkopen.

Uien op de Oekraïense markt zijn momenteel gemiddeld 4,3 keer duurder op jaarbasis. Tegelijkertijd denken veel marktdeelnemers dat de positieve prijstrend zal aanhouden, aangezien veel telers die geen opslagfaciliteiten bezitten, erin geslaagd zijn een groot deel van hun uienvoorraden te verkopen. De rest van de telers slaat liever uien op en ziet af van verkoop in afwachting van verdere prijsstijgingen.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.