Aardappeloogst in Rusland +18%

Russische aardappeltelers hebben 4 miljoen ton knollen geoogst, 18% meer dan vorig jaar. De opbrengst is gestegen tot 252,4 c/ha. Volgens het ministerie van Landbouw zal de bruto oogst in de georganiseerde sector dit jaar meer dan 7 miljoen ton bedragen.

De regio's Bryansk, Tula, Nizjni Novgorod, Moskou en Astrakan zijn traditionele leiders geworden in de aardappelteelt. Deze regio's nemen meer dan een derde van de totale oogst voor hun rekening.

In de toekomst zal de intensivering van de teelt de ontwikkeling van de binnenlandse aardappelteelt helpen versnellen. In het federale wetenschappelijke en technische programma voor de ontwikkeling van de landbouw voor 2017-2030 werd een overeenkomstig subprogramma goedgekeurd, waarvoor bijna 450 miljoen roebel
(ruim € 7.811.000) over twee jaar werd toegewezen. In het kader daarvan is dit jaar een nieuwe technologie ontwikkeld voor de selectie en pootgoedproductie van aardappelen. Ook volgend jaar zal een federaal project voor de ontwikkeling van de groente- en aardappelteelt van start gaan.

Bron: en.potatosystem.ru


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.