Ludger Nollet, Nollet Fruit:

"Overaanbod zorgt voor serieuze druk bij start van hardfruitseizoen"

Tholen - De vrees voor overaanbod in het begin van het nieuwe hardfruitseizoen lijkt de waarheid geworden. Ludger Nollet, van de gelijknamige Belgische fruithandel, ziet dan ook geen pieken op het moment. "Voor ons is het rustig. Het nieuwe seizoen is begonnen, maar ze staan, bij wijze van spreken, op elke hoek van de straat met appelen en peren te koop. De markt is echt verzadigd, waardoor wij ook minder verkopen."

In de nabije toekomst ziet de handelaar hier ook geen verbetering in. "De komende maand zal dit nog wel zo blijven. De laatste appelen worden nu geplukt en ondanks dat de kwaliteit daarvan minder is, worden ze gelijk op de markt gegooid. Dit is nog een serieuze hoeveelheid en zet de markt voorlopig nog wel even onder druk. Door de welbekende situatie waar we allemaal in zitten, kan de vraag dit toch nog even niet bijbenen, vrees ik."

Wat betreft prijzen is er, zo stelt Ludger, dan ook weinig te vieren. "Met de extra goede Jonagold zitten we nog rond de 50 à 55 cent, maar verder is het echt werken met een hongerloon. De peren gaan iets beter. De goede maten hierbij zitten tussen de 70 en 80 cent, maar je hebt ook veel volumes van mindere kwaliteit. In tegenstelling tot de appelen kwamen de peren wel op een lege markt terecht, maar het is vooralsnog geen rozengeur en maneschijn. Voor de tijden waarin iedereen zit, mogen we niet klagen. Het kon allemaal veel erger, maar het kan ook zeker veel beter."

Voor meer informatie:
Ludger Nollet
Nollet Fruit
+32 (0)2 245 72 81
Ludger.nollet@skynet.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.