Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gallicchio Frutta Srl: "Aan enthousiasme geen gebrek"

Italiaanse seizoen Rojo Brillante kaki van start

Na het succes van vorig jaar begint deze week het tweede Rojo Brillante kakiseizoen voor Gallicchio Frutta, een bedrijf dat vorig jaar in de maand mei het levenslicht zag en geleid wordt door de jonge onderneemster Francesca Gallicchio. 

Rojo Brillante kaki’s (foto week 39)

"Eind deze week kunnen we al het eerste fruit leveren", vertelt de manager van dit bedrijf uit Scanzano Jonico, een dorp in de Zuid-Italiaanse provincie Matera. Sommige partijen zijn bijna klaar om geoogst te worden. Het fruit aan de bomen heeft een gewicht dat tussen de 270 en 400 gram schommelt en de gemiddelde opbrengst per hectare is iets lager dan vorig jaar door de hitte en ook wat hagel in de zomer.

"Deze situatie baart ons evenwel niet veel zorgen, want uiteindelijk denken we nog altijd 30% meer fruit op de markt te brengen, in totaal ruim 700 ton. Er komen immers enkele nieuwe percelen in productie en er hebben zich ook nieuwe partnertelers aangesloten."

Francesca Gallicchio tussen de kakibomen

We vroegen Francesca wat ze verwacht van dit nieuwe seizoen, dat van start gaat midden in een internationale economische crisis die voor heel wat onzekerheid zorgt in de handel. "Het seizoen lijkt de goede kant op te gaan. We zien veel enthousiasme bij de kopers, er lopen alleszins al bestellingen binnen. We hebben weer nieuwe contacten gelegd met klanten uit Sicilië, Apulië en Noord-Italië. Nieuw dit jaar is dat onze kaki's worden geëxporteerd naar Duitsland, Malta, Frankrijk, Polen en Schotland. De onbekende factor blijft evenwel de energiekost. De handelaren zijn bang die niet volledig te kunnen recupereren, vooral wie het seizoen tot eind februari wil doortrekken." 

Foto van vorig seizoen

"Wij geloven er alvast in! Kaki is ons vlaggenschip. We hebben onlangs zelfs een tweede kamer voltooid waar de tannines uit de kaki’s worden gehaald. We hopen dat iedereen zijn rol speelt en niet gaat speculeren met het product, want dat doet niets anders dan de markt blokkeren", besluit ze. 

Voor meer informatie:
Gallicchio Frutta
Via Piemonte n. 36/b
75020 Scanzano Jonico (MT) - Italië
Tel: +39 334 8121776 (Francesca)
Tel: +39 335 5872063 (Antonio)
gallicchiofrutta@gmail.com
gallicchiofrutta.com

Publicatiedatum: