Machines met AI gaan arbeidscrisis in de fruitsector aanpakken

Vliegende robots kunnen dag en nacht fruit plukken

Tevel Aerobotics Technologies, een Israëlische start-up, heeft 's werelds enige vliegende autonome robot ontwikkeld die fruit kan plukken. In het verleden zijn al andere robotoplossingen voor het plukken van fruit ontwikkeld, maar dat zijn grote machines, die werken vanaf de grond en die minder wendbaar, efficiënt en kosteneffectief zijn.

Tientallen van deze Tevel robots kunnen worden ingezet in een enkele boomgaard - steeds vier of acht, vastgemaakt aan een mobiel platform - gedurende de korte periode waarin er kan worden geoogst.

Yaniv Maor, de oprichter en CEO van het bedrijf: "Het vinden van fruitplukkers is de grootste zorg van elke teler. Telers overal ter wereld zullen je vertellen dat ze momenteel de mensen niet hebben. De voedselconsumptie stijgt, maar de beschikbaarheid van arbeidskrachten daalt. Deze kloof wordt steeds groter."

De robots van Tevel zweven naast de bomen, plukken een appel, perzik of nectarine en deponeren deze voorzichtig in een opvangbak. De machines zijn vastgemaakt aan een platform, zodat ze nooit zonder stroom komen te zitten. Ze kunnen dag en nacht werken, zonder pauze, zonder eten, huisvesting of visa. Ze stoppen niet voor een kopje koffie en ze hebben geen last van de hitte.

Beter nog: ze zijn uitgerust met camera's die de exacte grootte en kleur van elk afzonderlijk stuk fruit beoordelen en ze plukken alleen fruit dat perfect rijp is. Ze voorzien de teler ook van onschatbare gegevens: realtime updates over de voortgang van de oogst, de tijd die de oogst nog gaat kosten, de geplukte hoeveelheid en de kosten.

Bron: nocamels.com 

Bron foto: Tevel Aerobotics Technologies


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.