Poolse telers ongelukkig met huidig frambozenseizoen

Het seizoen 2022 is geen groot succes voor de Poolse frambozentelers. Het was een seizoen met hoge verwachtingen die aan het begin leken uit te komen, gevolgd door een reeks bittere teleurstellingen, toen de prijzen, vooral voor frambozen voor verwerking, kelderden.

Ook het einde van het huidige seizoen van Poolse frambozen is teleurstellend. De oogst van remontantframbozen was vrij goed, maar de meeste bessen waren van zeer slechte kwaliteit als gevolg van het weer. Dit had een negatief effect op de prijzen in dit segment, die toch al vrij laag waren.

De prijzen voor frambozen voor verwerking vielen lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Bovendien daalden ze tot onder het niveau van de verkoopprijzen van begin augustus 2022. Nu variëren de prijzen voor frambozen van 6,00 tot 7,50 PLN/kg (1,23-1,54 €/kg). De situatie is niet beter voor frambozentelers voor de AGF-markt. De overvloed aan bessen van lage kwaliteit heeft ook hier de prijzen doen dalen: ze liggen 7,5% lager dan 2 weken geleden en 34% lager dan in dezelfde periode vorig jaar.


Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.