Zuid-Korea gaat gigantische koolopslagplaatsen bouwen om tekort aan kimchi tegen te gaan

Zuid-Koreaanse kimchimakers worden geconfronteerd met een door de klimaatverandering veroorzaakt tekort aan kool. Kimchi is een van de meest populaire traditionele gerechten in Zuid-Korea. Het tekort heeft de prijzen dit jaar de hoogte in gejaagd en de schade door het goedkopere Chinese aanbod verergerd. Dit is een van de redenen waarom de Koreaanse regering onlangs plannen heeft gemaakt voor de bouw van twee enorme koolopslagplaatsen.

De faciliteiten, die elk 9.900 vierkante meter beslaan, zullen samen drie voetbalvelden groot zijn. Zij zullen 10.000 ton kool kunnen opslaan en dagelijks 50 ton kool kunnen inmaken. De bouw, die de belastingbetaler naar verwachting 58 miljard won (40,7 mln euro) zal kosten, moet in 2025 voltooid zijn.

De klimaatsverandering van de afgelopen jaren heeft geleid tot hogere temperaturen en meer regen in Zuid-Korea, waardoor de kooloogst is gedaald en het aanbod is afgenomen. Dit jaar zijn de koolprijzen in minder dan drie maanden tijd verdubbeld, als onderdeel van een brede inflatiepiek die in juli een hoogtepunt van 24 jaar bereikte.

Bron: reuters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.