Fyffes focust zich op toegang tot gezonde voeding door voedselverlies tegen te gaan

Ter gelegenheid van de UN International Day of Awareness of Food Loss and Waste, werkt Fyffes wereldwijd samen met voedselorganisaties om ervoor te zorgen dat, in deze tijd van stijgende prijzen, de meest kwetsbaren in de samenleving toegang blijven houden tot gezonde voeding, aldus het bedrijf.

Voor 2022 heeft Fyffes diverse voedselbanken en liefdadigheidsinstellingen gekozen als de ontvangers van haar Europese en Noord-Amerikaanse community investeringsdonaties.

"Naast een regelmatige donatie van vers fruit, heeft Fyffes €10.000,- gedoneerd aan FoodCloud Ireland zodat deze organisatie het gebruik van overtollig voedsel kan maximaliseren om zo haar 600 community partners te kunnen ondersteunen."

Daarnaast heeft Fyffes recentelijk meer dan €5.000,- gedoneerd aan elk van de onderstaande goede voedseldoelen: 

  • Fareshare in het Verenigd Koninkrijk - een long-term partner van Fyffes - gaat het bedrag gebruiken om haar logistiek en distributie te verbeteren; 
  • Voedselbank Rotterdam gebruikt het bedrag voor haar ‘outreach ’programma, zodat ook de meest kwetsbare medemens hiermee kan worden bereikt.
  • Hamburger Tafel e.V. in Duitsland zet deze donatie in om iets te doen aan de stijgende kosten die gepaard gaan met het bereiken van gezinnen en personen die voedsel nodig hebben; en
  • Feeding South Florida in de USA, een organisatie in de buurt van het meloendistributiecentrum van Fyffes. 

Deze voedseldonaties helpen Fyffes om haar duurzaamheidstargets te halen, te weten: 

  • Uiterlijk in 2030 zal Fyffes het voedselverlies in al haar eigen operaties met 80%  hebben gereduceerd; en 
  • Uiterlijk in 2025 zal Fyffes vijf miljoen gezonde maaltijden hebben verschaft aan kwetsbare communities, door samen te werken met gekwalificeerde partners

Over deze beoogde doelen zegt Stella Davis, Sustainability Manager bij Fyffes: "Sinds de doelstelling in 2020 werd vastgesteld, heeft Fyffes bijna vier miljoen gezonde maaltijden verstrekt aan kwetsbare communities, waaronder meer dan 848.000 maaltijden aan communities in de buurt van Fyffes fruitplantages in Latijns-Amerika, waar toegang tot gezonde producten een uitdaging blijft, ondanks de overvloed aan verse producten in de omgeving. We liggen op schema om onze doelstelling voor de deadline van 2025 ruimschoots te halen.

Bij Fyffes zijn we vastbesloten om voedselverlies tegen te gaan. We zorgen ervoor dat ons voedseloverschot juist díe mensen bereikt die baat hebben bij onze gezonde producten."

Bron: Fyffes


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.