Morrisons meldt halvering winst over derde kwartaal

Amazon Fresh UK kassavrije winkels verlagen prijzen nu kosten van levensonderhoud stijgen
Amazon Fresh is een prijsverlagingsactie gestart in het Verenigd Koninkrijk. Haar 19 winkels met Just Walk Out-technologie hebben de prijzen van meer dan 200 producten verlaagd. Zes Amazon Medium Free Range eieren kosten nu 88p, 500g Happy Belly Penne 40p, 500g Amazon Green Seedless Grapes kosten £1.57.
Bron: retailtechinnovationhub.com  

België: Inflatie hakt in marges Colruyt Group
Een pessimistische Jef Colruyt verwacht dat de winst van Colruyt Group dit boekjaar "aanzienlijk lager" zal uitvallen. Het is het gevolg van de hoge inflatie, die de retailer niet volledig kan doorberekenen aan de klant.
Bron: retaildetail.eu  

Morrisons' kwartaalwinst gehalveerd temidden van Britse consumentencrisis
Het Britse supermarktconcern Morrisons zag de kernwinst over het derde kwartaal gehalveerd worden doordat de onderliggende omzet met 3,1% is gedaald als gevolg van de hoge kosten van levensonderhoud. De groep, die sinds bijna een jaar in handen is van Amerikaanse participatiemaatschappij Clayton, Dubilier & Rice, zei dat de kernwinst in de 13 weken tot 31 juli 177 miljoen pond (189 miljoen dollar) bedroeg, tegenover 356 miljoen pond in dezelfde periode vorig jaar.
Bron: reuters.com  

Denemarken: Salling Group start nieuwe discountketen
De Salling Group lanceert de nieuwe discountketen Basalt, die naar eigen zeggen veel goedkoper zal zijn dan discountwinkels. Het productassortiment in Basalt zal een breed scala aan basisboodschappen omvatten die niet gekoeld of ingevroren hoeven te worden. Daaronder vallen pasta, havermout, toiletpapier, luiers, tandpasta, houdbare melk, meel en brood, en ook een basisassortiment van groenten en fruit.
Bron: esmmagazine.com 

Eurospin is goedkoopste levensmiddelenwinkel in Slovenië
Volgens een recente prijsstudie heeft discounter Eurospin de goedkoopste mand met basisvoedingsmiddelen in Slovenië, terwijl Tuš de duurste is. Tijdens het onderzoek, dat medio september door het lokale portaal Naša Super Hrana is uitgevoerd, zijn zowel de prijzen van de zes grootste retailers in Slovenië als die van retailers uit buurlanden Kroatië, Oostenrijk en Italië in aanmerking genomen. De mand met levensmiddelen omvat een kilogram of liter wit tarwemeel, wit brood, pasta, melk, vloeibare yoghurt, eieren, appels, aardappelen, zonnebloemolie en witte suiker, alsook 300 gram kaas, 250 gram boter en 500 gram rund- en varkenslapjes en kipfilet.
Bron: esmmagazine.com  

VK: Aldi's eerste eco-conceptwinkel komt naar Leamington
De deuren van Aldi's allereerste eco-conceptwinkel zijn geopend in Leamington. Team GB-ster Alexandra Danson en Paralympisch  kampioene Lauren Rowles waren aanwezig om het lint door te knippen en gratis zakken groenten en fruit uit te delen aan de eerste 30 klanten in de rij.
Bron: leamingtonobserver.co.uk  

Amazon versnelt vakantieaankopen met extra Prime Day
Amazon wil de mogelijke consumentencrisis en leveringsproblemen voor zijn, dit najaar. De e-commerce gigant organiseert Prime Early Access Sale, een tweede Prime Day in oktober.
Bron: retaildetail.eu  

Amazon verhoogt uurloon voor magazijn- en transportmedewerkers
Amazon.com Inc's magazijn- en transportmedewerkers krijgen een hoger gemiddeld startloon van meer dan $19 per uur, aldus 's werelds grootste online retailer. Amazon zei dat de loonsverhogingen het bedrijf het komende jaar bijna 1 miljard dollar zullen kosten.
Bron: reuters.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.