Co-op pakt 'de kern' van de problemen van de Britse appeltelers aan

Co-op heeft een reeks maatregelen genomen om tot de kern van de problemen waarmee de appelsector wordt geconfronteerd als gevolg van het warme weer en het gebrek aan regen tijdens de zomermaanden door te dringen.

De laatste steun betreft een uitbreiding van de verkoop van mini-appelen in bijna 1.300 winkels, wat neerkomt op een stijging met 120% van het aantal winkels dat mini-appelen verkoopt. Dit vermindert niet alleen de verspilling en ondersteunt de telers door meer gebruik te maken van de oogst die door het extreme weer niet groot genoeg is geworden, maar levert ook fruit op dat perfect is voor lunchpakketjes voor kinderen.

Co-op heeft ook het gebruik van Britse appelen uitgebreid en werkt samen met telers om van ras te wisselen om het seizoen te verlengen. De retailer voorspelt dat het dit jaar weer alle 52 weken in het Verenigd Koninkrijk geteelde appelen zal verkopen.

De Co-op steunt de "Fruit and Vegetable pledge" van de NFU en streeft naar een nauwe samenwerking met de Britse tuinbouw en de AGF-sector om deze gedurende het hele seizoen te ondersteunen. Dit omvat de specificatie van groenten en fruit en de verlenging van de verkoopseizoenen om te helpen met producten die eerder of later worden geoogst dan de bedoeling is, om variaties in de oogst op te vangen en verspilling tegen te gaan.

Sinead Bell van Co-op: "Co-op werkt voortdurend nauw samen met haar telers om ervoor te zorgen dat er geen product verloren gaan. Helaas worden shoppers maar al te vaak afgeschrikt door producten die een andere maat, kleur of vorm hebben dan ze gewend zijn, maar onze telers staan voor uitdagingen en we moeten allemaal samenwerken om ervoor te zorgen dat de seizoensproducten op onze tafels belanden, waar ze thuishoren."

Voor meer informatie:
Andrew Torr
Co-op 
+44 (0)7702 505 551
andrew.torr@coop.co.uk 
www.coop.co.uk 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.