Op Dag B-peen ook de thema’s bewaring en robotisering

Op de Delphy Dag B-peen 5 oktober 2022 worden verschillende innovaties besproken gericht op bemesting, gewasbescherming, emissie, rassenkeuze en spuittechniek. Deze dag staat daarmee in het teken van verdere verbetering van de teelt met het oog op kwaliteit en milieu.

In het bijzonder zijn op deze dag aanwezig DLV Advies over bewaring nu de energieprijzen hoog zijn en de onkruidwied robot Trabotyx die dit jaar praktijkervaring heeft opgedaan in de ruggenteelt.

Maximaal stroom van zonnepanelen
Door de stijging van stroomprijzen, worden zonnepanelen steeds aantrekkelijker. Alleen niet overal is het net toereikend om alle stroom terug te leveren. Ook brengt zonnestroom vaak minder op dan de inkoop van stroom kost. Daarom heeft DLV Advies onderzocht hoe men maximaal de stroom van zonnepanelen kan gebruiken. Hierbij wordt er gekoeld als er stroomaanbod is in plaats van volledig op de temperatuurvoelers.

Onkruidwied robot Trabotyx
Trabotyx ontwikkelde een onkruidwied robot voor ruggenteelt die langs in de rij het onkruid verwijdert. 2021 heeft Trabotyx gebruikt om op onder andere de robotiseringsdag van Delphy met bezoekers in gesprek te gaan en praktijkervaring op te doen. Toen is aangekondigd dat de eerste pilots voor wortelteelt in het seizoen van 2022 gepland stonden. Dus is de Trabotyx ook te zien op de Dag B-peen op 5 oktober in Dronten. Tim Kreukniet van Trabotyx is aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

De Dag B-peen is vrij te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur aan de Wisentweg 13C in Dronten.

Voor meer informatie:
Delphy
+31 (0)317 491 578
info@delphy.nl  
www.delphy.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.