Mieke de Visser: "Alleen maar positieve reacties"

Documentaire Eindelienge nog 8 keer vertoond op het grote doek

Tholen - Na vijf volledig uitverkochte zalen op Film by the Sea, wordt de documentaire Eindelienge de komende week nog acht keer vertoond bij CineCity in Vlissingen. "Het was echt een groot succes. We hebben alleen maar positieve reacties gekregen van mensen die de documentaire gekeken hebben. Tijdens Film by the Sea werd al besloten om een vijfde vertoning toe te voegen en die was ook binnen een dag helemaal uitverkocht", vertelt Mieke de Visser.

In de prijzen
Eindelienge viel tijdens Film by the Sea overigens ook nog in de prijzen. Sebastiaan en Matthias Hoekman (de Hoekman Brothers) mochten namelijk de prijs voor beste lange documentaire in ontvangst nemen met hun Eindelienge. "Het lijkt over vergane glorie van kleinschalige landbouw te gaan, maar eigenlijk is het een film die hoop geeft en bewustzijn schetst. Een kentering misschien wel", aldus de jury.

De documentaire gaat over BD-boerderij Eindelienge in Ritthem. Met de nuchtere visie en vermakelijke anekdotes van familie De Visser, over het leven en werken op de Zeeuwse boerderij Eindelienge, ondersteund door muzikale intermezzo's, nemen de
Hoekman Brothers de kijkers in de docu mee op een reis in een wereld die voor veel mensen verborgen bleef.

"We vinden het erg speciaal dat onze bijzondere werkwijze op zo'n mooie wijze in de documentaire naar voren komt." Mieke erkent dat het in het begin wel even wennen was om zichzelf op het grote doek terug te zien. "In eerste instantie was dit best een beetje gek, maar het went al snel."

Mieke en Leo in de zaal

Leo en Mieke de Visser begonnen 40 jaar geleden met hun BD-boerderij. Ze werken van begin af aan met trekpaarden en vertrouwen op de kracht van de natuur; grote landbouwmachines zijn er zeldzaam. In het begin werden ze voor gek verklaard en veel collega-boeren geloofden niet dat ze met hun manier van werken een succesvol boerenbedrijf konden opbouwen. Veertig jaar later hebben Leo en Mieke het bestaansrecht van hun gedachtegoed en werkwijze wel bewezen. Eindelienge neemt je mee in een wereld waar de tijd stil heeft lijken te staan, maar het gedachtegoed actueler is dan ooit.

De film draait donderdag 29 september om 20:00 uur, vrijdag 30 september om 13:15 uur, zaterdag 1 oktober om 16:30 uur, zondag 2 oktober om 11:15 en 19:30 uur, maandag 3 oktober om 13:15 uur, dinsdag 4 oktober om 16:30 uur en ook op woensdag 5 oktober is het nog mogelijk om de documentaire op het grote doek te bekijken (20:00 uur).

Klik hier voor meer informatie over de voorstellingen.

Voor meer informatie:
Leo en Mieke de Visser
Eindelienge
Zandweg 54a
4389 TH Ritthem
+31 (0)118 478814
eindelienge@zeelandnet.nl 
www.eindelienge-biologisch.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.