Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BLE week 38

'Italiaanse peren: Santa Maria, Abate Fetel en Williams Christ hadden overhand'

Italiaanse peren van de rassen Santa Maria, Abate Fetel en Williams Christ hadden de overhand. Het assortiment werd volgens de BLE aangevuld met de populaire Turkse Santa Maria, en steeds meer Duitse peren zoals Conference, Williams Christ en Alexander Lucas. In Frankfurt werd het assortiment gecompleteerd door aantrekkelijke Duitse Vereinsdechant en Xenia peren. Hamburg meldde een toename van het aantal kleinere formaten, die doorgaans minder in trek waren bij de kopers.

In Berlijn was er veel belangstelling voor het toegenomen aanbod van Italiaanse Abate Fetel peren, ondanks de hoge prijs van 2,60 tot 3,30 euro per kilo. Mooie Italiaanse Bosc peren, Santa Maria en rode Williams Christ flankeerden daar het aanbod. De vraag was wisselend, maar stelde over het algemeen tevreden. Wat de prijs betreft gebeurde er deze week weinig, aangezien vraag en aanbod ongeveer met elkaar in evenwicht waren.

Appelen
Zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar domineerde het Duitse aanbod de markt. Op veel plaatsen werd het aanbod ook breder. Elstar, Jonagold, Delbarestivale en Royal Gala werden het meest aangeboden.

Druiven
Italië domineerde de markt met Italia, Michele Palieri, Sugraone en Crimson Seedless. Turkse Sultana en Crimson Seedless druiven raakte men snel kwijt.

Pruimen
Duitse pruimen vormden de basis van het aanbod, vooral de rassen Hauszwetschge, Presenta en Top. Het aanbod aan Stanley uit Servië en Bosnië nam af, terwijl het aanbod aan deze rassen uit Moldavië op veel plaatsen sterk toenam.

Citroenen
Het assortiment bestond voornamelijk uit Zuid-Afrikaanse, Argentijnse en Spaanse citroenen. Partijen uit Uruguay arriveerden alleen in Hamburg en Frankfurt.

Bananen
De handel verliep deze week wisselend: terwijl in Berlijn het aanbod toenam terwijl de verkoop gelijk bleef en de prijzen van tweede en derde merken tijdelijk daalden, werd er op andere groothandelsmarkten precies een tegenovergestelde tendens waargenomen.

Bloemkool
Duitse bloemkolen domineerden de handel, soms werd het aanbod aangevuld met Belgische en Nederlandse bloemkolen.

Sla
Kropsla stamde uit Duitsland en werd aangevuld door Belgische importen. De vraag viel niet bijzonder groot uit, maar was wel gestaag.

Komkommers
Het assortiment bestond hoofdzakelijk uit Nederlandse en Duitse komkommers. De aanvoer uit België nam verder af, daarvoor in de plaats won de Spaanse aanvoer langzaam aan betekenis.

Tomaten
Trostomaten stamden voornamelijk uit Nederland en België. Turkse leveringen vervingen langzaam het Duitse aanbod. Bij de ronde tomaten domineerde de import uit Polen en sinds deze week ook uit Turkije, ruim voor het aanbod uit de Benelux.

Paprika's
De import uit Polen nam op sommige plaatsen licht toe en compenseerde zo de aanvoer uit Nederland en België, die verder afnam en schaars was.

Bron: BLE

Publicatiedatum: