Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Georgios Papaefthimiou van Ilias Direktimport uit Hannover

"Griekse restauranthouders vragen specifiek naar de eerste Dimis-druiven"

Ilias Direktimport is al dertig jaar een gevestigd aanlooppunt voor groenten, fruit en delicatessen uit Griekenland. Hoewel de directe import van Griekse goederen in de loop der jaren om meerdere redenen moeilijker is geworden, heeft het familiebedrijf haar positie op de lokale markt succesvol uit kunnen breiden, vertellen Angelo en Georgios Papaefthimiou, de nieuwe generatie van de handelaarsfamilie, in een interview.

De eerste druiven uit Griekse teelt zijn al binnengekomen, zegt Georgios Papaefthimiou. Exacte oogstprognoses of -vooruitzichten zijn er momenteel nog niet. "De Griekse druiven scoren vooral in het hoger geprijsde premiumsegment; er is nog steeds veel vraag naar het beproefde merk Dimis. Vooral de Griekse restaurants en horecabedrijven waaraan wij leveren vragen jaarlijks specifiek naar onze Dimis-druiven."


Angelo en Georgios Papaefthimiou

Kleinschalige tuinbouw
Ook citrus uit Griekse teelt is tijdens de winter een vast onderdeel van het seizoensassortiment, vervolgt Georgios. "Vanaf half november komen er regelmatig ladingen uit Griekenland bij ons binnen. Wat Griekenland onderscheidt van de bekende citrusteeltlanden Spanje en Italië zijn de unieke rassen die daar geteeld worden, sommige daarvan zijn elders niet verkrijgbaar. Vanwege de optimale klimaatomstandigheden groeit en gedijt bijna het gehele fruitassortiment in Griekenland. Door de grotendeels kleinschalige tuinbouw ontbreekt het echter aan verkoopstructuren en logistiek om de goederen op grote schaal te exporteren, zoals bijvoorbeeld in Spanje en Italië wel het geval is. Hierdoor is Griekenland tegenwoordig relatief zwak in de export vertegenwoordigd."

Als modern en wendbaar groothandelsbedrijf richt ook de firma Ilias zich inmiddels steeds meer op bezorging. "Wij leveren vooral aan restauranthouders, niet alleen in de regio Hannover, maar ook tot aan Wolfsburg en Braunschweig. Hoewel de pandemie ook ons soms voor grote uitdagingen geteld heeft, konden we onder de streep enkele nieuwe klanten voor ons winnen. Wij profiteren daarbij van de generatiewisseling, want ook bij veel van onze horecaklanten staat nu de volgende generatie aan het roer, met wie wij samen willen groeien."

Voortdurende ontwikkeling van het productassortiment 
Vanwege personeelstekorten in de horeca is er meer vraag naar convenienceproducten. "Het gros van onze gesneden producten nemen we van een partner af, witte- en rodekool snijden we zelf. Deze gesneden kool gaat voornamelijk naar Griekse restaurants en kebabzaken. Voor de rest wordt het assortiment voortdurend uitgebreid, bijvoorbeeld met zuivelproducten, sauzen en conserven. De klant weet dit bijzonder te waarderen dat hij of zij alles uit één hand krijgt."

Voor meer informatie:
Georgios Papaefthimiou
Ilias Direktimport GmbH & Co. KG
D-Großmarkt Hannover, Duitsland
Am Tönniesberg 16-18
D-30453 Hannover, Duitsland
Tel: +49 (0)511 46 41 12
info@ilias-hannover.de
www.ilias-hannover.de  

Publicatiedatum: