Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Eurosemillas

Mandarijn en avocado's met lagere watervoetafdruk en negatieve CO2-balans

Sinds de viering van het 50-jarig jubileum in 2019 is Eurosemillas een nieuwe ontwikkelingsfase ingegaan. De fase die jaren geleden al vorm kreeg, is nu nog beter afgestemd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen en de Agenda 2030 van de VN, die ook in het EU-beleid weerspiegeld worden. Daarbij vallen een grotere aandacht voor innovatie op, evenals een proces van internationalisering, diversificatie en verticale integratie van de bedrijfsactiviteiten, die de afgelopen jaren ook in een stroomversnelling zijn geraakt. 

"Toen we het gouden jubileum van het bedrijf vierden, stelden we ons tot doel 'innovatie te zaaien', wat meer dan een slogan eigenlijk het leidmotief van het bedrijf is geworden. Alle projecten, allianties en investeringen die we sindsdien zijn aangegaan, gaan in deze richting", vertelt CEO Ana Cano.

Op Fruit Attraction zal Eurosemillas (hal 8, stand 8D01) haar strategische focus op drie gewassen, namelijk, in de verf zetten door nieuwe rassen voor te stellen die de watervoetafdruk van hun soort verkleinen en in veel gevallen zelfs een negatieve CO2-balans hebben.


In totaal exploiteert Eurosemillas momenteel ongeveer 12.000 hectare op drie continenten (Europa, Afrika en Zuid-Amerika). 

Om haar geloof in de avocado als voedsel van de toekomst kracht bij te zetten, heeft Eurosemillas onlangs nog twee stappen vooruit gezet. Eind 2020 kondigde het de oprichting aan van Green Motion, een platform dat de beschikbare rassen en onderstammen uitbreidt dankzij de veredelingsprocessen van de University of California Riverside. En om de teeltsystemen te optimaliseren, sloot Eurosemillas in 2021 een overeenkomst met het in Málaga gevestigde Reyes Gutiérrez om een nieuwe boomgaard te exploiteren in de omgeving van Lissabon (Portugal), waar al 200 hectare avocado is aangeplant.

Er wordt ook de laatste hand gelegd aan een eigen pistachekwekerij in Sevilla, specifiek om de markt te voorzien van planten van de rassen Golden Hills en Lost Hills. Deze rassen zijn beter bestand tegen mogelijke waterschaarste. Ze worden zelfs geplant in gebieden waar niet geïrrigeerd wordt. En in de gebieden waar ze gedijen, leveren ze vanwege de mooie winstmarges een grote bijdrage aan het behoud van de plattelandsbevolking.

Wat citrus betreft, heeft Eurosemillas al een mandarijn geregistreerd die een maand later geoogst wordt dan Tang Gold. Deze mandarijn heet Kinnow Low Seed, heeft heel weinig pitjes en een goede maatvoering. Ook hier respecteert dit innovatieve ras de bestuivingswerkzaamheden van de bijen en garandeert ze hogere opbrengsten.

Binnenkort komen ook nieuwe rassen aardbeien op de markt die het resultaat zijn van een overeenkomst met California Berry Cultivars, een andere wereldleider in de veredeling van dit gewas.

Voor meer informatie:
Eurosemillas S.A.
www.eurosemillas.com

Publicatiedatum: