Druiven met het gezicht van de teler op de verpakking

Emilia Blasi heeft een mooi ondernemersverhaal te vertellen. Na 16 jaar in Rome te hebben gewoond en gewerkt, besloot ze terug te keren naar haar geboortegrond, het dorp Grottaglie in de Zuid-Italiaanse provincie Tarente, om het familiebedrijf te leiden. Maar wel met een vleugje innovatie en moderniteit.

"Ons vlaggenschip is de Regginone-druif. Dat is een ras dat zelfs in de huidige moeilijke tijden een uitstekende feedback krijgt van de markten. De druif wordt met natuurlijke methoden en met respect voor het milieu geteeld, volgens de principes van de biologische en regeneratieve teelt. Regginone is een oeroud ras dat geoogst kan worden van begin september tot 20 oktober. De druif is geel/goudkleurig en de trossen zijn behoorlijk groot. De Brix-waarde haalt minstens 20."

Kartons met druiven van het merk "L'uva di Emilia" 

"Ik controleer zelf elk karton voordat het naar de bestemming vertrekt. Het idee om een verpakking te maken met mijn gezicht erop en alle informatie over het type druif, de teelttechniek en de herkomst is briljant gebleken. Het doel was om een band te creëren op basis van vertrouwen en professionaliteit. We willen overbrengen waar de "druiven van Emilia" voor staan: gezond, natuurlijk en schoon fruit, vooral dankzij een teeltmodel dat het onkruid laat staan om de percelen tegen erosie te beschermen, water bespaart, organische compost en biomeststoffen gebruikt en de kooldioxide in de atmosfeer vermindert." 

"Het lijkt vreemd, maar we zien geen daling van de bestellingen in deze tijden van economische crisis. We hebben een zeer goed jaar, zowel op het vlak van de teelt als de verkoop: de druiven hebben een buitengewone smaak en de shelflife is prima. We leveren aan de supermarktketen Coop in de provincies Tarente en Lecce, maar ook aan verschillende groothandelsmarkten in Noord-Italië."

Azienda Agricola Blasi is het enige bedrijf in Italië dat druiven op biologische en regeneratieve wijze teelt.

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Blasi
Via Don Luigi Sturzo, 27
74023 Grottaglie (Tarente) - Italië
Tel: +39 333 772 9143
aziendaagricolablasia@gmail.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.